Uluslararası Uzay Kongresi: IAC2023

02 Ekim 2023 22:17 Bilim
resimler-haber/İAC2023.webp
google news

Uluslararası Astronomi Kongresi (IAC), 2-6 Ekim 2023 tarihlerinde Azerbaycan’ının Başkenti Bakü’de gerçekleştiriliyor. Kongre, araştırmacıları bir araya getiren, küresel zorluklar karşısında birleşen ve uzayın keşfedilmemiş potansiyelini insanlığın yararına keşfetmeye hazır olan mükemmel bir platformdur.

Bakü'nün IAC'nin 24'üncüsüne ev sahipliği yapmasından ve bölgede bunu yapan ilk ve tek şehir olmasından tam 50 yıl sonra, 2023 yılında küresel uzay topluluğu Bakü'de Uluslararası Uzay Kongresi'nde bir kez daha buluşuyor. Bu, kesinlikle Azerbaycan'daki uzay endüstrisinin gelişim tarihinde önemli bir olaydır, çünkü bölgesel uzay ekosisteminin oluşumunu teşvik etmeyi ve gelişmekte olan bir uzay ülkesi olarak konumunu güçlendirmeyi amaçlayan ülkenin temel önceliklerinden biridir.

IAC2023, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 5000'den fazla katılımcıyı çekecek. Uzaydaki en son gelişmelerin inceleneceği etkinlikte konuklar ve katılımcılar, aynı zamanda eşsiz Azerbaycan misafirperverliğini ve özgün kültürünü deneyimleme konusunda eşsiz bir şansa sahip olacaklar.

Her yıl düzenlenen IAC, uzay alanındaki en son gelişmelerin ve başarıların merkez üssü, uzayın geleceğine yönelik vizyonun şekillendirildiği ve sektörün önde gelen oyuncularının bir araya gelerek başarıları ve gelişmeleri birlikte değerlendirdiği merkezdir.

IAC 2023, uzayla ilgili her konuda tutkulu, benzer düşüncelere sahip insanlardan oluşan geniş bir ağa katılma, potansiyel ortaklarla yakın işbirliği ilişkileri kurma, kapsamlı ağ oluşturma fırsatlarından yararlanma ve küresel ölçekte görünürlüğü artırma şansı sunuyor.

74. Uluslararası Uzay Kongresi IAC2023 öncesi heyecan verici etkinlikler gerçekleştirildi. Uluslararası Uzay Eğitim Kurulu ve Sosyal Yardım Komitesi tarafından 30 Eylül 2023'de Bakü'de düzenlenen Eğitimci Mesleki Gelişim Çalıştayı, yerel eğitimcilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kaynak

IAC2023 Bakü