Türk Uzay Ajansı 74. IAC 2023 Bakü Kongresinde

04 Ekim 2023 20:16 Gündem
resimler-haber/JOIN_US_AT_THE_IAC_2023_IN_BAKU_.webp
google news

Türk Uzay Ajansı (TUA), 2 Ekim - 6 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen 74. Uluslararası Uzay Havacılık Kongresi'ne (IAC) Platin Sponsoru oldu.

Türkiye Uzay Ajansı, havacılık ve uzay sektörünün geliştirilmesi yoluyla ülkeyi küresel anlamda rekabetçi hale getirme hedefini ortaya koyan stratejik bir plan olan Ulusal Uzay Programının hazırlanmasından, koordinasyonundan ve uygulanmasından sorumlu bir devlet kurumudur. TUA'nın misyonu, “Yeni Uzay Çağı”nın fırsat ve zorluklarını dikkate alarak, uzayla ilgili faaliyetleri Türkiye ve insanlık yararına yürüten öncü ve öncü bir kurum olmaktır.

TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, şunları söyledi: “Türkiye'yi uzay sektöründe küresel bir oyuncu haline getirmenin yanı sıra, uzay sektöründe küresel bir oyuncu haline getirme hedefimizi de ifade eden, yılın dünyanın önde gelen uzay etkinliğinin Platin Sponsoru olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Ülkemizin insanlık adına ileri teknoloji geliştirme konusundaki başarılarını en iyi şekilde değerlendireceğiz.

IAC 2023'ün kardeş ülkemiz Azerbaycan'da dünyanın dört bir yanından "@ll Uzay İnsanlarını Bir araya getiren" heyecan verici bir etkinlik olacağı kesin. IAC 2023'ün sponsoru olmak, TUA için IAC 2026'ya Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehri Antalya'da ev sahipliği yapma taahhüdümüzün güvencesini vermek için bir şans" dedi.

Önümüzdeki IAC 2023'te Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Sayın Serdar Hüseyin Yıldırım ve ilk milli astronotlar tarafından en üst düzeyde temsil edilecek.

IAC 2023, sıcak alan konularıyla ilgili zorlukların, fırsatların ve içgörülerin vurgulanması ve tartışılmasının yanı sıra kritik iş bağlantıları kurulması için bir platform sağlayacak. Bu, Azerbaycan'ın ve Türkiye'yi, Güney Kafkasya ülkelerini, Orta Asya'yı ve Orta Doğu'yu kapsayan geniş bölgemizdeki akademi ve iş dünyası için, küresel uzay sektörünün uzmanları ve liderleriyle (ve tersi) ağ oluşturmak için eşsiz bir fırsattır.

Kaynak

IAC 2023 Bakü