Tokyo2020 Olimpiyatlarına Katılacak Milli Sporcular, Japonya'ya Uğurlandı

18 Temmuz 2021 21:06 Spor
resimler-haber/milli_sporcular_olimpiyat_morenhaber.jpg
google news

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 23 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek milli sporcular, antrenörler ve yöneticilerden oluşan kafile, İstanbul Havalimanı'ndan törenle uğurlandı.

İstanbul Havalimanı’nın ‘VIP Lounge’ bölümünde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, "108 yürek, 108 başarı hikayesi, ay yıldızımızı kalbinizin üzerinde taşıyarak 84 milyon milletimizi Olimpiyatlar'da temsil edeceksiniz. Team Türkiye, tek Türkiye olacağız. Her biriniz şimdiden göğsümüzü kabartan gurur kaynağımızsınız." dedi.

milli sporcularımızla bakan hatıra fotoğrafı çekiliyor

Bakan Kasapoğlu, Tokyo 2020'ye Türkiye'nin kadın sporcu sayısı bakımından yüksek bir katılım gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kadın sporcularımızda çok yüksek bir katılımla Tokyo'ya gidiyoruz. Kadın odaklı spor politikamız güçlü bir şekilde ilerliyor. Takım sporlarında 'Filenin Sultanları' bizi temsil edecek. Değerli sporcularımız ülkemizi, milletimizi gururlandırdıkları gibi, gençlerimize ve yeni nesillerimize birer rol model, ilham kaynağı oldular. Kendilerini güzel şekilde ispat ettiler. Her sporcumuz bizim gönlümüzün şampiyonu. Gönlümüzdeki altın madalya sizlere ait. Tokyo'da yine milletimizi, gençlerimizi gururlandıracaksınız. Her şey bir hayalle başlar. O hayallerin peşinden gidebilmek, gerektiğinde karamsarlık durumuna rağmen meydan okuyabilmek ve başarıyı göğüslemek... Sportmence mücadele vermeyle, gayretle, alın teriyle, karakterle sporcularımızın her biri Türkiye'nin sporcusu olarak en iyi şekilde temsili gerçekleştirecek. Koyduğunuz hedefler milyonlarca gencimize umut oluyor. Göğsünüzde taşıdığınız ay-yıldızlı formanızı, bayrağımızı ve bu aziz milleti en güzel şekilde temsil edeceğinizden şüphemiz yok." 

Konuşmaların ardından kafilede yer alan sporcu, antrenör ve yöneticiler, Türk Havayolları'nın Türkiye Olimpiyat Takımı için özel olarak giydirdiği uçakla Tokyo'ya hareket etti.