Teknolojinin Ritmi Bu Festivalde Atıyor TEKNOFEST2021 Başlıyor

16 Eylül 2021 01:09 Gündem
resimler-haber/teknofest_202görsel.jpg
google news

TEKNOFEST Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Festival kapsamında 35 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmaları, 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecektir.  TEKNOFEST açılımıyla Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenmekte ve Türkiye’nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenmektedir.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Festival, her yaş ve meslek grubundan ziyaretçiye açık olup ücretsizdir. Ancak festival alanına ziyaretçi girişi için bu linkten kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Hiç aşı olmamış ya da tek doz aşılı olan kişilerin son 48 saatte yapılmış negatif sonuçlu pcr testini göstermeleri gerekmektedir. 18 yaş altındakiler refakatçi eşliğinde alana girebilirler.

TEKNOFEST 2021’de teknoloji yarışmaları, HackIstanbul ve Hackathon yarışmaları, Türk Yıldızları, Solo Türk, Atak Helikopteri, Paraşüt Timleri, TB2 ve akrobasi uçak gösterileri sahne alırken, tüm dünyadan ünlü isimlerin katıldığı Take Off Uluslararası Girişimcilik Zirvesi’nde de girişimler proje ve fikirleriyle festivalde yer alacaklar.

Teknofest 2021 İstanbul Açılış Seramonisi Yapıldı

Seramoniye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

Selçuk Bayraktar açış töreninde yaptığı konuşmada "İşte bugün, hayallerimiz gerçekleşmeye filiz vermeye başladı. Bugün yapay meselelere takılmadan araştırmanın, geliştirmenin, üretimin gündem olduğu güçlü Türkiye için yürüme vaktidir" dedi.  Konuşmasında Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar'ın, Teknofest  kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda derece elde edenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte takdim edeceğini bildirdi. 

teknofest 2021 togg aracı sergileniyor

Birçok etkinliğin ve gösterinin yer alacağı TEKNOFEST'te Akıncı ve Aksungur insansız hava araçları, Gökbey ve Atak helikopteri, Bayraktar TB2 ve Hürkuş gibi yerli ve milli imkanlarla üretilen savunma sanayi araçları boy gösterecek. TEKNOFEST 2021’de teknoloji yarışmaları, HackIstanbul ve Hackathon yarışmaları, Türk Yıldızları, Solo Türk, Atak Helikopteri, Paraşüt Timleri sahne alırken, tüm dünyadan ünlü isimlerin katıldığı Take Off Uluslararası Girişimcilik Zirvesi’nde de girişimler proje ve fikirleriyle festivalde yer alacaklar.

Festival Programı:

teknofest yarış takvimi programı