Samantha Cristoforetti’nin Minerva Anıları

18 Ekim 2022 17:37 Bilim
resimler-haber/Samantha_Cristoforetti_in_the_cupola_pillars.webp
google news

Samantha'nın Minerva görevi, 27 Nisan 2022'de Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden (ABD) Crew Dragon uzay aracı Freedom'da fırlatıldığında başladı .

Samantha, Uluslararası Uzay İstasyonunda astronot olarak görevine dünya dışı bilim üzerinde çalışarak başladı.

Minerva görevinin bir parçası olarak Samantha, mikro yerçekimi konusunda çok sayıda Avrupa deneyi ve daha birçok uluslararası deneyi destekledi. Bu deneyler çok çeşitli disiplinleri kapsıyordu.

Birçoğu, gürültüye maruz kalmanın insan işitmesi üzerindeki etkisini araştıran Akustik Teşhis deneyi gibi sağlık hizmetleri için yeni bilgiler sağlayacaktır. Benzer şekilde, Avrupa Myotones deneyi, dünyanın dört bir yanındaki insanlar için fizik tedavi yaklaşımları tasarlayanlar için çok faydalı olabilecek kas tonusunun korunması hakkında önemli veriler sağlayacaktır.

Bununla birlikte, Samantha'nın ağırlıksız araştırmaları sadece biyolojik içgörüler sağlamadı. Araştırmalarının çoğu geleceğin malzemelerine odaklandı. Örneğin Partikül Stabilize Emülsiyonlar ve Köpükler (PASTA) deneyi, gıda üretme şeklimizde iyileştirmeler sağlamaya devam edecek olan emülsiyonların fiziğine odaklandı.

Her ikisi de hem gelecekteki uzay araçları için hem de burada Dünya'da inşaat için yeni ve geliştirilmiş yapı malzemeleri sağlayacak olan alaşımlı metallerin ve antimikrobiyal yüzeylerin özellikleri de araştırıldı.

Kaynak
ESA