Robotik Öğretmeyi Öğreniyorum Etkinliği Trabzon Üniversitesinde Gerçekleştirilecek

21 Nisan 2021 22:10 Bilim
resimler-haber/haber_robotik_ogreni_veoOUcJ.png
google news

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesinin 2021 yılında gerçekleştireceği çevrimiçi etkinliklerden bir de “Robotik Öğretmeyi Öğreniyorum” etkinliğidir. 2-5 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek çevrimiçi eğitime Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri, Fen Bilimleri, Matematik Eğitimi alanlarındaki 3. ve 4. sınıftaki öğretmen adayları katılabilecektir. Yürütücülüğünü Prof. Dr. Ünal Çakıroğlu’nun yaptığı proje kapsamında Robotik Araçları Tanıma, Robotik Araçlarda Temel Hareketler, Robotik Problemleri Oluşturma, Robotik Problemlerin Kodlama ile Çözümü ve Robotik Öğretiminde Pedagojik Yaklaşımlar konularında eğitimleri verilecektir.

Eğitimde öğrencilerin robot programlama becerilerin geliştirilmesi amacıyla farklı türde eğitsel robotlar kullanılacaktır. Ayrıca, robot programlama dersi kapsamında yer alan kazanımlar için de farklı robotlar kullanılabileceği düşünülmektedir.

Bu çerçevede LEGO Mindstorms’un NXT ve EV3 sürümlerinin gerek teknik olarak öğretmen adaylarına alan bilgisi kazandırması noktasında, gerekse pedagojik alan bilgisi noktasında detaylı ve açıklayıcı örnekler oluşturabilmek için uygun olacağı düşünülmektedir.  

Diğer yandan robot türleri arasında LEGO Mindstorms’un NXT ve EV3 sürümlerinin eğitimde kullanılmaya başlamasının ardından dünyada en popüler kullanılan eğitsel robot setleri haline gelmiştir. Dolayısıyla proje kapsamında Lego Mindstorms EV3 eğitsel robot kitlerinin kullanılmasının uygun olacağı düşünülmüştür.

Türkiye’de son yıllarda özellikle özel eğitim kurumları başta olmak üzere, Bilim Sanat Merkezlerinde ve birçok okulda bu robot kitlerinin kullanıldığı görülmektedir.

Bir hafta sürecek Eğitimde Ders Veren / Sunum Yapan Danışman / Öğretim Üyeleri;

Prof. Dr. Ünal ÇAKIROĞLU

Prof. Dr. Mehmet Barış HORZUM

Doç. Dr. Necla DÖNMEZ USTA

Doç. Dr. Miraç AYDIN

Dr. Öğr. Üyesi Elif TAŞLIBEYAZ

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KOKOÇ

Dr. Öğr. Üyesi Mücahit ÖZTÜRK

Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Emrah TURGUT

 

Başvuru ve Detaylı Bilgiye htt://robotikogreniyorum.trabzon.edu.tr adresinden ulaşılabilir.