Migren Ağrısına Son

01 Nisan 2021 22:31 Sağlık
resimler-haber/haber_farabi_hastanesi_migren.jpg
google news

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinden yapılan açıklamaya göre Farabi Hastanesinde uygulanan modern migren cerrahisi yöntemi sayesinde hastalar şifa bulmaya devam ediyor.  Farabi Hastanesinde yapılan cerrahi operasyonla yaklaşık 30 yıldır dayanılmaz ağrılar çeken bir hastanın ağrılarına son verildiği bildirildi.  Dayanılmaz migren ağrıları ile hastaneye başvuran G.K.(41) isimli hasta, “11 yaşından beri çeşitli migren tedavi yöntemlerini denediğini ancak bir türlü kalıcı fayda göremediğini belirtti”. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muhammet URALOĞLU öncülüğündeki ekip tarafından kapalı migren ameliyatı yapıldı ve hasta şifa ile taburcu edildi. Yapılan açıklamada “Ameliyat sonrası kontrole gelen hastamız ağrılarından tamamen kurtulduğunu, tedavisi için emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerini iletti. Bu ameliyatı başarıyla gerçekleştiren ilk üniversite hastanesi payesine de sahip olan hastanemize Türkiye’nin dört bir yanından hastalar bu tedavi için başvurmaktadır. Sağlık turizmi çalışmalarına hız veren hastanemizde verilen bu tedavi, yurtdışı hastalar için de önem arz etmektedir” dendi.

 Migren Nedir?

Migren kadınların %18, erkeklerin ise %6’sı olmak üzere toplumun önemli bir kesimini etkilemektedir. Bireyin hayat kalitesini düşüren bu ağrıya, ataklar halinde ortaya çıkıyorsa migren ağrısı diyebiliriz. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmekte ve ağrıların çoğu çok şiddetli seyretmektedir.

Migren sadece bir baş ağrısı değildir. Ağrıdan başka görmede bozukluğa kadar birçok semptomu olan kompleks bir durumdur. Migren ağrılarını şiddetli baş ağrısı olmasının dışında diğer ağrılarından ayırt eden en önemli özellikle ise ağrı ile birlikte ortaya çıkan bulantı, ses ve ışığa duyarlılık gibi semptomlardır. Migren ağrısı olanlar eşlik eden bu rahatsızlıklar nedeniyle günlük işlerini tamamlamakta zorlanırlar.

Kaynak: KTÜ Farabi Hastanesi