Meteoroloji Genel Müdürlüğü Projelerinizi Bekliyor

15 Ağustos 2021 12:00 Çevre
resimler-haber/meteoroloji_başvuru_proje_morenhaber.jpg
google news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı tarafından meteoroloji alanında ulusal ve uluslararası projelerin yürütülebilmesi için başvuruları bekliyor. 

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde kamu kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak amacı ile paydaş kurum, kuruluş ve üniversiteler ile olan genel müdürlüğün iş birliği faaliyetleri arttırılarak sürdürülmektedir. 

Bu kapsamda, merkez ve taşra teşkilatı tarafından meteoroloji alanında ulusal ve uluslararası projelerin hazırlanması, hazırlatılması, katılım ve destek sağlanması konularının kurumsal hedeflerimizle örtüşen bir çerçevede yürütülmesi amacıyla, aşağıda bulunan “Proje Öneri Formu”nun doldurularak resmi yazınız ile birlikte kurumumuza gönderilmesi gerekmektedir. Konuya ilişkin soru ve önerileriniz için [email protected] adresine elektronik posta gönderebilirsiniz."

Proje Öneri Formuna https://www.mgm.gov.tr/kurumsal/proje-oneri.aspx adresinden ulaşabilirsiniz. 

FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde vatandaşlardan gelen fotoğraflardan seçilenler arasından "Günün Fotoğrafı"nı yayınlıyor. Günün Fotoğrafı bölümünde fotoğrafının yayınlanmasını isteyen kullanıcılar isimleriyle birlikte yayınlanmak üzere aşağıdaki şartları taşıyan fotoğraflarını [email protected] adresine gönderebilirler.

Genel Kurallar:

  1. Katılım her yaştan tüm kullanıcılarımıza açıktır.
  2. Gönderilen eserler Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bir değerlendirmeye tabi tutulacak ve uygun görülenler yayınlanacaktır. Değerlendirme dışı bırakılanlar için katılımcılara herhangi bir açıklama veya bilgi verilmeyecektir.
  3. Fotoğraf gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır.
  4. Göndericiler, sitemizin “Günün Fotoğrafı” bölümünde yayınlanacak eserlerinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün afiş, poster, kitap, dergi vb. gibi basılı çalışmalarında da sanatçı adı verilerek, tanıtım ve reklâm amaçlı kullanılabileceğini baştan kabul etmiş sayılacaktır.
  5. Fotoğraf sayısı ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Katılımcılar birden çok fotoğrafla katılabilirler.

Fotoğraflarda Aranan Şartlar:

  1. Fotoğrafların konusu meteorolojik öğeler (Kar, yağmur, dolu, bulut, şimşek, gün batımı, meteorolojik aletler vb.) barındırması önkoşulu ile serbesttir.
  2. Sadece dijital fotoğraf makineleri ve cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflar kabul edilecektir.
  3. Fotoğraflar, fotoğraf makinesi ile kaydedilmiş orijinal haliyle (EXIF bilgileri ile birlikte), üzerinde herhangi bir işlem yapılmadan gönderilmelidir. Fotoğraf editörleri ile üzerinde işlem yapılmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
  4. Fotoğraflar, mümkün olan en yüksek ebatlar tercih sebebi olmakla birlikte en az 1920x1080 piksel ebatlarında olmalıdır.
  5. Fotoğrafların yatay kadraj çalışma olmasına özen gösterilmelidir.
  6. Fotoğrafların üzerinde çekildiği tarih ve saati belirtir etiket olmamalıdır.
  7. Fotoğraflarla birlikte çekildiği yere ait bilgiler de ayrıca gönderilmelidir.