Köylüler

13 Şubat 2024 13:13 Eğlence
resimler-haber/köylüler_filmi.webp
google news

İstanbul Modern Sinema, 96. kez dağıtılacak Akademi Ödülleri için “En İyi Uluslararası Film” kategorisindeki 10 filmden bir seçki hazırladı. Çekişmeli Oscar yarışının heyecan verici bu kategorisi, en çok dünya sinemasını ilgilendiriyor. Farklı coğrafya ve kültürleri temsil eden bu kategori, Oscar adayı olmalarına rağmen halen Hollywood’un “ötekisi” olan, dünyanın çeşitli festivallerinde izlenmiş ve ödüller kazanmış filmlerden oluşuyor.

Programın öne çıkan filmleri arasında yer alan Polonyalı Władysław Reymont’un Nobel ödüllü romanından uyarlan köylüler filmi 17 Şubat - 13.00, 25 Şubat 2024 - 17.30  tarihlerinde izlenebilir.

Dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi olarak anılan Vincent’i Sevmek’in yönetmenlerinin son işi Köylüler, 19. yüzyılın Polonya’sında geçen bir dram. Güzel genç kız Jagna’nın yaşlı bir toprak ağasıyla evlenmesi üzerinden gelişen aşk üçgenini anlatan bu sinematik şölen Władysław Reymont'un aynı adı taşıyan Nobel ödüllü romanından uyarlandı. Mevsimlerin değişimini, tarla yaşamını ve insan ilişkilerini hem doğal hem de sert bir dille aktaran film, 19. yüzyılın empresyonist tablolarından esinlenen el boyaması tekniğiyle önce oyuncularla çekildi, ardından filmi oluşturan 79.000 kare için yağlı boya tablolar üretildi.

KÖYLÜLER (CHLOPI), 2023

Polonya | DCP, Renkli, 114’ | Lehçe, Latince

Yönetmenler: DK Welchman, Hugh Welchman

Oyuncular: Kamila Urzedowska, Robert Gulaczyk, Miroslaw Baka

Kaynak

İstanbul Modern