Kadını Gördüm

06 Mart 2023 21:56 Kültür/Sanat
resimler-haber/anafod_kadını_gördüm_sergisi.webp
google news

Küratörlüğünü Defne Sesin Okay’ın yaptığı “Kadını Gördüm” fotoğraf sergisi 10 Mart 2023 Cuma günü saat 18:00’de Aynalı Geçit galerisinde açılacaktır.

ANAFOD İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneğinin “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” için Ekim 2022’den Şubat 2023 tarihine kadar yürüttüğü “KADINI GÖRDÜM” adlı projenin sergi, 10-22 Mart 2023 tarihlerinde İstanbul Beyoğlu Aynalı Geçit galerisinde izlenebilecektir.

Sergi fotoğraflarının satışından oluşacak geriler depremzedeler için kullanılacaktır.

Fotoğraf sanatçıları: A. Nur Türk, Aleviyibudar, Almila Kuş, Altun Geciroğlu, Aydanur Atamdede, Aysun Ataç, Aytek Özay, Canan Tur, Figen Özkan, Füsun Arabacı, Funda Ayaz, Gamze Doğu, Gülçin Usta, Hasan Çalıkuşu, Hatice Ayaksız, Hüseyin çekiç, Kaan Aksoy, Mustafa Şahin, Necla Can Güler, Nesibe Polat, Nesrin Ateş, Şafak Hacaloğlu, Şerife Şenel, Yasemin Atasoy, Zübeyde Öztürk

Amacımız,“Vadinin ruhu ölümsüzdür,

Biz ona esrarengiz dişi deriz.

Esrarengiz dişiliğe açılan geçide ise,

Göğün ve yerin kaynağı deriz.…”

O’nun mısralarında dolaşırken çoğunlukla iki ucu bir renge bağlı çok uzun ve ince bir halat üzerinde çıplak ayaklarımla yürüdüğümü hayal ederim. İpin üzerinde aşağıya baktığımda ise oldukça derin bir uçurumun kucağında ilerlerken vadinin bende oluşturduğu görkemli, naif sese kulak kesilir, davetine teşekkür eder ve O’na ‘zamanı gelince’ derim ve karşı kıyıya kadar zamansız ve hiç’siz geçerim. Sonrasında hafif bir rüzgâr eser, omuzuma dokunur, ıslığını kulağıma fısıldayarak uzaklaşır çehremden… Görünmeden, varlığını hissettirir…

Öyle hassas ve incedir Lao Tzu.

Bu sergi hazırlığı boyunca kadının salt görünen değil görünmeyen yönlerini de ele almanın yanı sıra, amacımız kadını gördüğümüz her yer ve her şeyde hak ettiği yeri ona teslim etmekti. Kadını var olduğu bedeni ile ele almanın ötesine geçmek, belki de yukarıdaki mısralara ulaşmaktı amacımız. Kadın bir kayanın çıkıntısında, bir yaprağın ışığında, bir sokağın renk cümbüşünde, kanatlanmış bir martıda, karışık veya berrak zihinlerde, yani görmek istedikten sonra onu her yerde görebileceğimizi ifade etmeyi amaçladık.

“Kadını Gördüm” sergisi Anafod bünyesinde, online üzerinden belli zamanlarda buluşmalarla gerçekleşti. Tüm katılımcılara keyifli süreç ve gönülden paylaşımları için teşekkür ederim.

Defne Sesin Okay

Mart 2023İstanbul

Sergi Adresi: Aynalı Geçit Galerisi Meşrutiyet Cadde Avrupa Pasajı Kat 2 Beyoğlu-İstanbul

Kaynak
ANAFOD