İstanbul Caz Festivali

10 Mayıs 2023 20:26 Eğlence
resimler-haber/caz_istanbul.webp
google news

30. İstanbul Caz Festivali bu yıl merkezini İstanbul'un en yeşil yerlerinden Parkorman'a taşıyor. 8, 9 ve 12 Temmuz'da Go Ons ve Every Single Moment katkılarıyla Parkorman'da gerçekleştirilecek konserler, festival izleyicilerini yeni nesil virtüözlerden, trip-pop, funk, caz ve rock'ın usta isimlerine keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

Parkorman'da üç güne yayılacak konserlerde, The Lumineers, Morcheeba, Kovacs, Alfa Mist, Riff Cohen & Okay Temiz ''The Ritual'', Adamlar, Mammal Hands, Mert Demir, Ekin Beril ve Takeshi's Cashew sahnede olacak.

Üstelik müzikseverler ''Festival içinde festival'' havası estirecek Parkorman kombine bileti alarak 8, 9, ve 12 Temmuz'daki konserlere katılabilecek.

Üyelikleriyle İKSV'nin tüm çalışmalarını destekleyen Lale Kart üyeleri, biletlerini %25'e varan indirimlerle alıyor. Tüm Garanti BBVA kredi kartlarına özel %10 indirim festival boyunca devam edecek.

Cazının Üç Kuşağı: İmer Demirer Trio feat. Ali Perret // Selen Gülün Blue Band // İpek Göztepe Quintet.

“Caz” veya “Jazz” kelimesi ilk olarak 1912’de, bir beyzbol müsabakası için kullanılmıştır.

Caz müziğin başlangıcı köle ticareti ile doğrudan ilintilidir. Jazz’ın ilk dönemlerdeki karakteristik ritmi, Afrika’nın geleneksel danslarından gelmektedir.

Caz müziğin zaman içerisinde gelişmesiyle pek çok sanatçı bu müzik türünde eserler ortaya koymuştur. Caz tarihi boyunca en iyi albümlere sahip bazı sanatçılar: ve caz tarihinin en iyi albümleri:

Miles Davis - Kind of Blue

John Coltrane - A Love Supreme

Dave Brubeck Quartet - Time Out

Charles Mingus - Mingus Ah Um

Ornette Coleman - The Shape of Jazz to Come

Charles Mingus - The Black Saint and the Sinner Lady

Cannonball Adderley - Somethin' Else

Sonny Rollins - Saxophone Colossus

Miles Davis - Bitches Brew

John Coltrane - Blue Train

Caz müzik yapmak için piyano, gitar veya herhangi bir enstrümanı öğrenmek için iyi bir müzik bilgisine sahip olmak gerekmektedir.

Festival Programı