Grip Aşılarının Bileşimi Güncellendi

31 Ekim 2023 22:52 Sağlık
resimler-haber/annenin_yetişkin_kızıyla_parkta_portresi.webp
google news

2022-2023 grip sezonu için, tercihen 65 yaş ve üzeri kişilere önerilen üç grip aşısı bulunmaktadır. Bunlar Fluzone Yüksek Doz Dörtlü aşı, Flublok Dörtlü rekombinant grip aşısı ve Fluad Dörtlü değerlikli adjuvanlı grip aşısıdır.

Önerilen aşılama zamanlaması geçen sezonla benzerdir. Sezon boyunca yalnızca bir doza ihtiyaç duyan çoğu insan için Eylül ve Ekim ayları genellikle aşı olmak için iyi zamanlardır. Çoğu yetişkin için temmuz ve ağustos aylarında aşı yapılması önerilmez ancak bazı gruplar için düşünülebilir. İdeal olarak Ekim ayı sonuna kadar aşı olmanız tavsiye edilse de, Ekim ayından sonra yapılan aşılamanın grip sezonunun en yoğun olduğu dönemde de koruma sağlayabileceğini bilmek önemlidir.

Hücre kültürü bazlı inaktif grip aşısı Flucelvax Quadrivalent'in (ccIIV4) yaş göstergesi 2 yaş ve üzeri yerine 6 ay ve üzeri olarak değiştirildi.

Çocuklara yönelik kullanıma hazır Afluria Quadrivalan grip aşılarının bu sezon satışa sunulması beklenmiyor. Ancak çocuklar bu aşıyı çok dozlu flakondan önerilen dozda alabilirler.

Kaynak

CDC