Genç Mezunlar İçin ESA’da Kariyer İmkanları

18 Şubat 2024 19:39 Bilim
resimler-haber/Young_Graduate_Trainee_positions.webp
google news

Genç Mezunlar İçin Avrupa Uzay Ajansı (ESA) nda Kariyer İmkanları

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ndan yapılan açıklamada; 2024 yılı Genç Mezun Stajyer (YGT) programı başvurularının açıldığı bildirildi. Programda mühendislik, bilim, BT ve işletme hizmetlerinde fırsatlar mevcuttur.

Açıklamada ESA YGT Programı, yeni mezun olan yüksek lisans öğrencilerine, Avrupa uzay faaliyetlerinin kalbinde yer alan ilham verici uzay görevlerinde çalışmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Avrupa'nın her yerinden, uluslararası ve dostane bir ortamda birlikte çalışan bilim insanları, mühendisler ve iş profesyonellerinden oluşan ESA ekibine katılım daveti yapıldı.

Nasıl başvurulur?

Genç Mezun Stajyer fırsatlarımızı buradan keşfedin.

Sizi en çok ilgilendiren ve akademik geçmişinize ve hedeflerinize en uygun fırsatı seçin. Her yıl alınan başvuru sayısının fazla olması nedeniyle kişi başına en fazla üç başvuru kabul edebiliyoruz.

Kayıt olun ve CV'niz ve motivasyon mektubunuzla aday profilinizi oluşturun.

Uygula! Aday profilinize giriş yaparak süreç boyunca başvurunuzun durumunu takip edebileceksiniz.

Kimler başvurabilir?

YGT Programına katılabilmek için:

Yüksek lisans derecesinin son yılında olan veya mühendislik, bilim, BT veya işletme hizmetlerinden yeni mezun olmuş bir öğrenci.

Aşağıdaki ESA Üye Devletlerinden birinin vatandaşı: Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık. Ortak Üye olarak Letonya, Litvanya, Slovakya ve Slovenya vatandaşları veya İşbirliği Yapan Devlet olarak Kanada vatandaşlarının yanı sıra İşbirliği Yapan Avrupa Devleti olarak Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs vatandaşları da başvuruda bulunabilirler.

Teklifimiz

Avrupa'nın her yerinden bilim insanları, mühendisler ve iş profesyonellerinden oluşan bir ekibin parçası olarak, uluslararası, çok kültürlü ve dostane bir ortamda ilham verici uzay görevlerinde birlikte çalışan benzersiz bir profesyonel deneyim.

Avrupa'nın uzay sektöründe uzun vadeli bir kariyerin kapılarını açabilecek kapsamlı deneyim kazanmak için harika bir fırsat.

Ayda 2,5 gün ücretli izin içeren bir yıllık sözleşme (ikinci yıla kadar uzatılabilir).

ESA Üye Devletlerinde milli gelir vergisinden muaf aylık maaş da dahil olmak üzere mükemmel istihdam koşulları.

Seyahat masrafları sözleşmenin başında ve sonunda geri ödenir.

Başka bir ülkeden taşınmanız durumunda, yurt dışına çıkış ödeneği ve/veya varışta kurulum ödeneği.

ESA'nın sosyal güvenlik planı kapsamında kapsamlı sağlık sigortası. Genç Mezun Stajyerlerin ESA'nın emeklilik planına katkıda bulunmadığını ve alternatif çözümleri tercih etmek isteyebileceğini lütfen unutmayın.

Kaynak

ESA