Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi

16 Aralık 2022 20:40 Kültür/Sanat
resimler-haber/sergi_trabzon_kültür_sanat.webp
google news

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 1974 yılından beri aralıksız düzenlenen Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar sergisi bu yıl kaybettiğimiz değerli usta sanatçılarımız Mustafa Hikmet Malkoç ve Osman Zeki DEMİRKALE anısına ithaf edilen 100 sanatçının 100 çalışmasının yer alacağı 48. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi sanatseverlerle buluşuyor.

Türk resim sanatının usta isimlerini yetiştiren ve köklü bir sanat geçmişine sahip olan şehirde, aralıksız olarak devam eden ve bu yıl Güzel Sanatlar Galerisi’nde 48. açılacak olan sergide Trabzonlu sanatçıların birbirinden güzel eserleri sergilenecek. Komisyonun değerlendirmesinden geçen resimlerin sergilendiği sergide, birçok kategoriden eser bulunuyor.  Ulusal ve uluslararası düzeyde önemli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Trabzon’da sanatsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması noktasında Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi,  oldukça önem taşıyor.

Türk resim sanatına önemli değerler kazandıran Trabzon'da usta sanatçıların yanı sıra genç kuşakların da dahil olduğu Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi, 16 Aralık Cuma günü saat 17.30’da Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Sergi, 31 Aralık 2022 tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Kaynak
İKTM