Dünya Bayanlar Snooker Sıralaması: Britanya Açık 2024

30 Mayıs 2024 21:09 Spor
resimler-haber/wws-snooker_2024.webp
google news

Resmi dünya kadınlar sıralaması, geçen hafta sonu Landywood Britanya Açık'ta Ng On Yee'nin kazandığı zaferin ardından bu sezon son kez güncellendi.

WWS dünya sıralamaları, 2023/24 sezonunda kazanılan puanların, 2021/22 sezonunda kazanılan puanların yerini almasıyla iki yıllık aralıklarla işliyor. Bu revizyonda 2022 Winchester Açık'tan alınan puanlar kaldırılmış ve 2024 Britanya Açık'ta kazanılan puanlar eklenmiştir.

Her oyuncunun toplam sıralama puanı, mevcut sayım dönemindeki en iyi 14 sonucuna göre hesaplanacaktır.

Bu hafta sonu Landywood British Open'da ilk üç sıradaki oyuncuların tümü 2022 Winchester Open'daki sonuçlarıyla eşleştikten sonra, dünya sıralamasında 'olduğunuz gibi' zirvede.

Bu, Mink Nutcharut'un 5.063 puanlık liderliğini koruyarak ikinci sıradaki Ng On Yee'yi koruduğu ve Reanne Evans'ın 11.000 puan geride olduğu anlamına geliyor. Kampanya boyunca toplanan üç sıralama ödülüyle Ng, kazandığı 41.750 puanla bir yıllık sıralama listesinin başında yer alırken, iki şampiyonluk kazanan 38.875 puanla Mink'in önünde yer alıyor.

İlk üçte yer alan İngiliz Rebecca Kenna , iki yıl önce çeyrek finalde düşerek bu hafta sonu Jamie Hunter ve Mary Talbot'un önünde yarı finale yükseldi.

Bai Yulu yeni bir kariyer rekoru olan yedi numaraya tırmanırken ilk 10'da iki pozisyon değişikliği var ve Emma Parker Ploychompoo Laokiatphong'un önünde gruba 10. sıradan yeniden giriyor.

Bai, Landywood'da unvanını koruyamamasına rağmen, iki yıl önceki ilgili etkinlikte bir tur daha erken kaybeden Taylandlı Baipat Siripaporn'un önüne geçti. Bu, Bai'nin toplamının, mevcut dünya şampiyonunun 2022 etkinliğinde yarışmamasının ardından aynı kalmasına rağmen, şu anda 750 puan düşüren Siripaporn'dan daha fazla toplam puana sahip olduğu anlamına geliyor.

İngiliz Parker, son 16'ya kalarak iki yıl önceki puan çetelesini başarıyla korurken, Laokiatphong, 2022 Winchester etkinliğinde bu yıl yarışmadığı için yarı final puanlarını kaybederek 11. sıraya geriledi.

İlk 10'un dışında en büyük yükselişe geçenler arasında iki sıra daha kazanarak kariyerinin en yüksek seviyesi olan 12'ye ulaşan Hong Konglu Çinli Ho Yee Ki yer alırken, Challenge Cup galibi Sophie Nix yeni bir en iyi 24. sıraya tırmanıyor.

Hong Konglu Çinli Yee Ting Cheung, kariyerindeki ikinci çeyrek final koşusunun ardından ilk 30'a geri dönerken, geri dönen Katrina Wan ve Hannah Jones sırasıyla 38. ve 44. sıralara yükselmeye devam ediyor.

Kariyerinde ilk kez son 16'ya girerek 59. sıraya yükselen 13 yaşındaki Ellise Scott için yeni bir rekor var. Kanadalı Maryann McConnell ise 29 yıldır İngiltere'de ilk kez forma giydikten sonra 62. sıraya yükseldi.

İskoçyalı Sophie Nix, geçen hafta sonu Landywood'da düzenlenen gençler yarışmasında finale yükseldikten sonra sezonu ilk kez 21 Yaş Altı bir numarası olarak tamamladı.

Şampiyonluk maçında Ellise Scott'a yenilmesine rağmen son koşusu, Bai Yulu'dan en üst sırayı geri almasına ve bu sezon ikinci kez bir numara olmasına yetti.

Scott, Landywood'daki çığır açan hafta sonunun ardından üç sıra yükselerek altıncı sıraya yükselirken, Laura Killington da Natasha Chethan'ın önünde bir sıra yükselerek dördüncü sıraya yükseldi.

Büyükler sıralamasında üst sıralarda herhangi bir değişiklik yok çünkü Tessa Davidson geçen hafta sonu kazandığı son zaferin ardından 40 yaş üstü en üst sıradaki oyuncu olmaya devam ediyor. 55 yaşındaki oyuncu, 2022'de pistlere döndüğünden bu yana 10 Büyükler şampiyonluğu kazandı ve bu avantajını geçen hafta sonu turnuvada yarışmayan ikinci sıradaki Mary Talbot'a kadar genişletti.

WWS Turu gelecek sezon 9-11 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında Ox Billiards, Seattle'da WineCellars.com ABD Açık ile geri dönecek. Etkinliğe girişler yakında açılacaktır.

Kaynak

WWS