COST: Ağlar Aracılığıyla Fikir Geliştirme

29 Mart 2021 22:49 Bilim
resimler-haber/cost_Ekran_Alıntısı_MKu0NBN.JPG
google news

COST (Avrupa Bilim ve Teknolojide İşbirliği), araştırma ve yenilik ağları için bir finansman kuruluşudur.

COST’un Eylemleri, Avrupa ve ötesindeki araştırma girişimleri arasında bağlantı kurmaya yardımcı olur. COST, araştırmacıların ve yenilikçilerin herhangi bir bilim ve teknoloji alanında fikirlerini meslektaşlarıyla paylaşarak geliştirmelerini sağlar. COST Eylemleri, araştırmayı, yeniliği ve kariyerleri artıran, dört yıl süren aşağıdan yukarıya ağlardır. Bu ağlar, Avrupa'daki (ve ötesindeki) bilim adamları arasında işbirliği için açık bir alan sunar ve böylelikle gelişmeleri ve yenilikleri araştırmaya ivme kazandırır.

Tüm Eylem etkinliklerine bireysel katılım 2019

COST Üyeleri

38 COST Üyesi Ülkeler şunlardır:

Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg , Malta, Moldova Cumhuriyeti, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Birleşik Krallık.

Türkiye 1971 yılında kurulan COST’un kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Özel sektör, kamu kurumları ve üniversitelerde tam zamanlı olarak çalışmakta olan tüm bilim insanlarının COST’tan yararlanabilmesi mümkündür. COST Aksiyonları kapsamında Yönetim Komitesi ve Çalışma Grubu toplantıları, çalıştaylar, bilimsel konferanslar, bilimsel kurslar, kısa süreli bilimsel ziyaretler ve aksiyonlar kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu çıkan yayınlar için maddi destek sağlanmaktadır.