Çocuklar İçin Yaz Uzay Kampı

21 Şubat 2024 22:34 Yaşam
resimler-haber/uzay_kampıtürkiye.webp
google news

Uzay Kampı Türkiye’den yapılan açıklamada; 2024 Çocuklar İçin Yaz Kamplarına Kayıtların Başladığı bildirildi. Açıklamada; “Türkiye'nin Eşsiz Eğitim Merkezinde 7-15 Yaş Grubu İçin Yaz Kampı Eğlencesi ve Eğitim Bir Arada olacağı ve kampın sunduğu benzersiz program içerikleri ve yenilikçi yaklaşımıyla Türkiye'nin 1 numaralı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitim merkezi Uzay Kampı Türkiye’nin çocuklara özel olduğu” belirtilmektedir.

Bilgide, “Uzay Kampı Türkiye'nin 7-15 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlediği yaz kampları; katılımcılarına fen ve teknoloji derslerini farklı bakış açılarıyla pekiştirme imkanı sunarken aynı zamanda analitik düşünme ve özgüven kazanımı gibi yetkinlikleri kazandırdığı” vurgulanıyor.

Yaz kampı programları 7 yaş ve üzeri katılımcılar için, Türkçe ve İngilizce dillerinde, farklı süre ve içeriklerde ve sınırlı sayıda kontenjanlarla sunuluyor.

2024 Konaklamalı Yaz Kampı Programları (*)

  • Galaktik Yaz Kampı (6 Gün / 9-16 Yaş)
  • Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları ( 5 Gün / 13-15 Yaş)
  • Yıldızlar ve Gezegenler Macerası (2 Gün / 9-15 Yaş)
  • Yıldızlara Yolculuk Aile Programı (2 Gün / 7-10 Yaş 1 Çocuk+ 1 Yetişkin)

Kaynak

Uzay Kampı Türkiye

Kamp hakkında

Uzay Kampı Türkiye; dünyanın ikinci, Türkiye'nin ilk ve tek uzay kampıdır.

Eğitim, Takım Çalışması ve Teknoloji

Bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye, gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanmıştır. STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Math) öğrenme yaklaşımlarıyla desteklenen programlarda; katılımcıların fen bilimlerine olan ilgileri uygulamalı eğitimlerle arttırılarak; diyalog kurma, sorgulama ve eleştirel düşünme konularında yol gösterici olmak hedeflenmektedir. Hem çocuklar hem de yetişkinler, uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alırlar.

Programlar ve Simülatörler

Uzay Kampı Türkiye programlarında, katılımcılara uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörler kullanılmaktadır. Uzaya gitmek 8,5 dakika sürer ancak gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alır. Yıllarca süren bu görev eğitimleri Uzay Kampı Türkiye’de; 1 günden 6 güne kadar değişen sürelerdeki programlarla sunulmaktadır.

Uzay Eğitimiyle Küresel Dostluk

12 Haziran 2000’de açılan eğitim ve eğlence merkezi Uzay Kampı Türkiye’yi, 60’ın üzerinde ülkeden 260 bini aşkın genç ve yetişkin ziyaret etmiştir. Son teknoloji ile donatılmış tesisimiz farklı uluslardan gençlerin bir araya gelip uzun süreli arkadaşlıklar kurabilecekleri ve diğer kültürleri anlayabilecekleri ideal bir ortam sunmaktadır.

Benzersiz Tesis, Benzersiz Konum

Uzay Kampı Türkiye; İzmir’de, çağdaş bir endüstri merkezi olan Ege Serbest Bölgesi’nde ESBAŞ tarafından işletilmektedir. Uzay Kampı Türkiye dünyadaki ikinci; Türkiye, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Batı/Orta Asya’da bulunan tek uzay kampıdır. Uzay Kampı Türkiye, şehir merkezine 15 dakika, İzmir Adnan Menderes Havalimanına 10 dakika uzaklıktadır.