Canikdere: Doğada Yürüyüş Yapmak İsteyenlere

07 Haziran 2021 22:39 Yaşam
resimler-haber/canikdere-şelale-tonya-yürüyüş-morenhaber.JPG
google news

Tonya ilçe merkezine beş dakikalık mesafede bulunan yürüyüş yolu hafta sonu şehirden çok da uzaklaşmadan doğayla buluşmak isteyenler için en güzel noktalardan biri. Fol Deresi üzerine kurulmuş olan 1800 metrelik ahşap yürüyüş yolu, iki dağın arasında ağaçların altında kalması sebebiyle serinliğiyle yaz aylarında da ziyaret edenlere doğa içinde konforlu bir yürüyüş hizmeti sunmakta. Şelale’yi ve manzarayı izlemek isteyenler için yürüyüş yolu üzerinde ve dere kenarlarında oluşturulan oturma ve dinlenme alanları ile her yaştan insanın yürüyüş temposu düşünülmüş.
 

Canikdere Şelalesi Tonya Yürüyüş Yolu Trabzon Giriş

Denizden yüksekliği 755 metre olan Tonya Canik Şelalesi Yürüyüş Yolunda yürürken dere manzarası eşliğinde bölgenin endemik böcek, bitki ve ağaçlarını (Ladin, Kayın, Kızılağaç) gözlemlemeniz mümkündür. Bu yörede yaz aylarında ortalama sıcaklık 20 derece, kış aylarında ise 6-7 derece civarındadır.

 

Canikdere Şelalesi Tonya Yürüyüş Yolu Trabzon

ULAŞIM

Tonya Canik Şelalesi Yürüyüş Yolunun sahilden uzaklığı 21,8 km olup, binek araç ile Tonya Vakfıkebir Yolu üzerinden 29 dakikada ulaşılmaktadır. Arabayla Hacı Ziya Habiboğlu Cd. ve Tonya Vakfıkebir Yolu üzerinden Kaleönü yönünde ilerleyin.
Trabzon Havalimanı’ndan gelecek olanlar için uzaklık  yaklaşık 68.5 km olup arabayla 1 saat 5 dakikada ulaşılabilmektedir.