Bu Haftanın Hava Durumu: 6-12 Kasım

06 Kasım 2021 13:39 Yaşam
resimler-haber/Meteoroloji.jpg
google news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6-12 Kasım tarihleri arasındaki tahmini hava durumunu paylaştı. Buna göre önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 

Cumartesi günü Karadeniz Bölgesi'nde (kuzey kıyılarında) 13-21 derece ve Doğu Anadolu Erzurum- Kars yöresinde 1-14 derece sıcaklık görülürken, havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Ülkenin diğer bölgelerinde hava sıcaklıkları daha yüksek 10-29 derece arasında seyrederken hava az bulutlu olacak.

Pazar günü Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar bir derece artacak ve az bulutlu hava görülecek. Güney Marmara ve İstanbul'un kuzey kesimlerinde yağış görülebilir. Akdeniz ve Ege'de hava sıcaklıkları bir derece artarken, Karadeniz Bölgesi'nde hava bir derece soğuyarak çok bulutlu olacak.

Trabzon hava durumu yayla

Pazartesi günü hava sıcaklıkları Marmara'da bir derece düşerken, Orta Karadeniz'de tekrar güneş kendini gösterecek. Hava sıcaklıkları Doğu Anadolu'da 14 derece; Karadeniz'in doğusunda 14-18 derece görülürken, diğer bölgelerde 19-28 derece arasında seyredecek. 

Salı günü tüm bölgelerde az bulutlu güneşli hava görülecek ve hava mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkta kalmaya devam edecek. 

Çarşamba günü, ısınan havanın etkisiyle taşıyabileceği maksimum neme oluşan hava kütlelerinin soğuk havayla karşılaşmalarıyla birlikte, Karadeniz bölgesinde İzmit'ten başlayarak ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağışlara dönüşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının orta Karadeniz'de gündüz 20 dereceden 17 dereceye ani düşüşüyle daha fazla yağışa sebep olacağı bekleniyor.  

gümüşhane yayla hava durumu

Perşembe günü, hava sıcaklıkları tekrar mevsim normallerinin üstünde seyrederken; Karadeniz'de Rize, Trabzon, Giresun, Ordu illeri başta olmak üzere bu bölgelerde bölgesel yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Yurdun genelinde parçalı bulutlu ve güneşli hava görülecek. 

Cuma günü, yurdun genelinde mevsim normallerinin üstünde sıcaklık görülürken, hava az bulutlu ve güneşli olacak.

Meteoroloji vatandaşları mevsim normallerinin 4-6 derece üstünde seyreden hava sıcaklıkları sebebiyle sabah erken saatlerde ve gece yüksek kesimlerde yoğun sis hadisesinin gerçekleşebileceğine dair uyarırken gerekli önlemleri almalarına dair hatırlatmada bulunuyor.