Bakan Pakdemirli'den Tuz Gölü Açıklaması

18 Temmuz 2021 20:51 Gündem
resimler-haber/tuz_gölü_falmingolar_moren_haber.jpg
google news

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum İstanbul programı kapsamında Yenikapı İskelesi'nden biyoçeşitliliği artırmak için denize levrek ve kalkan balığı saldı.

Etkinlik kapsamında gündemdeki konulara ilişkin de değerlendirmelerde Bakan Pakdemirli; "Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümleriyle ilgili incelemeleri yaptırıyoruz. Daha önceden de bu tarz yavrularda ölümlerin takip edildiği yıllar oldu. 1.000 kadar yavru ölümü var gibi gözüküyor. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin yaptığı incelemeye göre herhangi bir zehirlenme yok." dedi.

"TUZ GÖLÜ'NDEKİ FLAMİNGO ÖLÜMLERİYLE İLGİLİ GEREKLİ İNCELEMELERİ YAPTIRIYORUZ"

Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümleriyle ilgili de bilgi veren Bakan Pakdemirli, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. Daha önceden de bu tarz, yavrularda ölümlerin takip edildiği yıllar oldu. 1.000 kadar yavru ölümü var gibi gözüküyor. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin yaptığı incelemeye göre herhangi bir zehirlenme yok. Buradaki suyun azalması, sudaki konsantrasyonun artmasıyla beraber susuz kalan ve uçamayan yavrularda ölümlerin gözlendiği gözüküyor.

Bu konuyla ilgili gerekli tedbirler alındı. Bu konunun, çevredeki kuyularla ve tarımsal sulamayla doğrudan veya dolaylı bir bağı olmadığını da ifade etmek isterim. Konu etraflı bir şekilde şu anda hem tarafımızca hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca da soruşturuluyor."

Kaynak: Tarımorman.gov.tr