Ayaksör

31 Ağustos 2022 21:03 Bilim
resimler-haber/Gül_kızlar.webp
google news

5-7 Ağustos 2022 tarihlerinde Trabzon'da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 7 bilimsel alanda yarışmalar düzenlendi.  Festivalde, "Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması", "Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması", "Uçan Araba Yarışması", "Helikopter Tasarım Yarışması", "Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması", "Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması" ve "Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması" gerçekleştirildi.

Etkinlikte, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” alanında “AYAKSÖR” projesinin sunumu yapıldı. Sunumda bedensel engelli bireylerin (Boy Kısalığı) uzayabilir ayakkabı ile normal hayatlarını devam ettirirken yaşadığı zorlukları aşarak hayatlarına devam edebilmelerinin mümkün olduğu bildirildi.

Proje kapsamında, Gaziantep Şahinbey Belediyesi işbirliğinde Şehit Adem Yavuz Ortaokulu öğrencileri Esin Özge Özkan ve Nisanur Kanışirin, Danışman Öğretmen Çiğdem Tekir Topal danışmanlığında cüceler ve büyüme hormonu eksikliğinden dolayı boyu kısa olan bireyleri hedef alan bir “AYAKSÖR” tasarladılar.