Avrupa Çevre Ve Sağlık Atlasını Keşfedin

04 Mayıs 2023 20:40 Çevre
resimler-haber/European_environment_and_health_atlas_goes_live__check_your_place_moren_haber.webp
google news

Avrupa Çevre Ajansı (EEA)’ndan yapılan açıklamada, Avrupa çevre ve sağlık atlasının yayında olduğu bildirildi.

Yaşadığınız yerdeki hava kalitesi nasıl, gürültü seviyeleri veya yeşil alan sayısı ve en yakın yüzme suyu alanlarının kalitesi nasıl? Artık ortamın kalitesini tek bir çevrimiçi platformda, EEA'nın Avrupa çevre ve sağlık atlasından kontrol edebilirsiniz. Bugün kullanıma sunulan atlas, kirliliğin ve diğer çevresel risklerin Avrupalıların sağlığını ve esenliğini nasıl etkilediğine ve çevresel varlıkların bizi nasıl koruduğuna ilişkin verileri ve bilgileri kullanıcı dostu bir şekilde sunuyor.

Tüm Avrupa için bu ölçekte bir ilk olan etkileşimli çevrimiçi araç, kullanıcıların çevrelerindeki çevrenin sağlıklarını ve esenliklerini nasıl etkilediğini ayrıntılı haritalar aracılığıyla görselleştirmelerine olanak tanır. EEA üyesi ve işbirliği yaptığı ülkelerde hava kalitesi, gürültü ve sessizlik, yeşil ve mavi alanlar ve iklim değişikliği gibi konuları kapsar. Pek çok AB politika hedefiyle yakından uyumlu olan atlas, Avrupa Birliği'nin sıfır kirlilik hedefinin izlenmesini desteklemek amacıyla EEA tarafından hazırlanan ve yayınlanan araçlardan biridir.

Yaşadığınız ortamın kalitesi nasıl ve sizi nasıl etkiliyor?

Atlas ayrıca, kullanıcının belirli bir adres veya konumun bir  "çevresel puan kartını " oluşturup paylaşmasına ve ayrıca örneğin gelirle ilgili olanlar gibi çevresel risklerdeki eşitsizlikleri görselleştirmesine olanak tanır.

Atlas, EEA ve diğer güvenilir kaynaklar tarafından sağlığa yönelik çevresel riskler ve sağlıklı bir çevrenin yararları hakkında çok çeşitli verilere ve analizlere dayanmaktadır. Atlas, tüm bu bilgileri tek bir dijital merkezde toplayarak doğrudan halkla ilgili hale getirmeyi amaçlıyor.

Atlas, “yaşayan bir ürün” olacak, yani düzenli olarak güncellenecek ve kullanıcılardan gelen geri bildirimlere açık olacaktır.

Yaşadığınız, çalıştığınız, ders çalıştığınız, işe gidip geldiğiniz veya oyun oynadığınız ortamın kalitesine ilişkin genel bir bakış elde edin. Haritaya tıklayın veya bir adres girin, sonuçlar sağ taraftaki panelde gösterilecektir.

Kaynak

EEA

Atlas

Resim: Bruno Tozzini De Ciccio, My City/EEA