Audrey Azoulay UNESCO'da Antony Blinken İle Buluştu

03 Nisan 2024 22:02 Yaşam
resimler-haber/Audrey_Azoulay_fgo6IEd.webp
google news

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, Salı günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Örgütün Paris'teki genel merkezinde bir araya geldi. Ziyareti sırasında kendisi, ABD'nin UNESCO'nun temel misyonuna, özellikle kültür ve eğitimin korunmasına verdiği kalıcı desteği yeniden teyit etti.

 Salı günü, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Temmuz 2023'te Örgüt'e yeniden katılmasından bu yana UNESCO genel merkezine ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Audrey Azoulay ile yaptığı toplantıda, ABD'nin UNESCO'nun UNESCO'nun eğitim, bilim, kültür ve bilgi görevini destekleme konusundaki tam kararlılığını yeniden doğruladı.

Genel Direktör, Amerika Birleşik Devletleri'nin, Afrika ve toplumsal cinsiyet eşitliği, herkes için kaliteli eğitime erişimin iyileştirilmesi ve UNESCO'nun Üye Devletleri tarafından Kasım 2021'de oybirliğiyle kabul edilen Yapay Zeka Etiği Tavsiye Kararı'nın küresel olarak uygulanması da dahil olmak üzere Örgütün çok sektörlü önceliklerine olan bağlılığını övdü.

Audrey Azoulay ve Antony Blinken, UNESCO'nun başta Irak, Gazze ve Ukrayna olmak üzere kriz ve çatışma ortamlarında uyguladığı ve öngördüğü eylemleri de ele aldı. Son aylarda ABD, Maria Prymachenko'nun eserleri de dahil olmak üzere Ukraynalı sanatçıların eserlerinin korunması için UNESCO'ya 3 milyon dolarlık gönüllü katkı yaptı.

Audrey Azoulay, bu toplantı vesilesiyle, 26 Mart'ta vefat eden ve ABD'nin Örgüt'e dönüşünün ateşli bir savunucusu olan UNESCO İyi Niyet Elçisi Esther Coopersmith'e de saygılarını sundu.

Kaynak

UNESCO

UNESCO Hakkında

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, 194 Üye Devletiyle eğitim, bilim, kültür, iletişim ve bilgi alanlarında çok taraflı işbirliğine öncülük ederek barış ve güvenliğe katkıda bulunuyor. Merkezi Paris'te bulunan UNESCO'nun 54 ülkede ofisi bulunmaktadır ve 2300'ün üzerinde çalışanı bulunmaktadır. UNESCO, 2000'den fazla Dünya Mirası alanını, Biyosfer Rezervini ve Küresel Jeoparkı denetlemektedir; Yaratıcı, Öğrenen, Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Şehirler Ağları; ve 13.000'den fazla ilgili okul, üniversite kürsüsü, eğitim ve araştırma kurumu. Genel Direktörü Audrey Azoulay'dır.

“Savaşlar insanların zihinlerinde başladığına göre, barışın savunulması da insanların zihinlerinde inşa edilmelidir” - UNESCO Anayasası, 1945.