Yason Burnu

29 Mart 2021 22:10 Eğlence
resimler-haber/yason_burnu_ordu_deniz_feneri.jpg
google news

Yason Burnu Doğu Kradeniz Bölgesi' nin Ordu İlinde, üzerinde kilise bulunan bir yarımada ve 2300 yıllık antik limandır. Yason Burnu’nun tam uç noktasında Yason Burnu Deniz Feneri bulunmaktadır. Yason Burnu Feneri'nin yerden yüksekliği 7 metre ve denizden yüksekliği 11 metredir. Beyaz ışık veren fenerin görüş mesafesi 11 mildir.  Yason Burnu'ndan güneşin doğuşu ve batışı yaz aylarında çıplak gözle izlenebilir.

Coğrafi özellikleriyle doğal liman özelliği taşıyan Yason Burnu, Samsun-Ordu Karayolu üzerinde deniz kenarında, Perşembe ilçe merkezine 15, il merkezine 28 km mesafede Çaytepe Köyü sınırları içindedir. Perşembe ilçesinin batısında bulunan arazi 1. derece arkeolojik, 2.derece doğal sit alanıdır. Yason Burnu Yarımadası Altınpost Efsanesi'nin (Arganot Efsanesi) geçtiği yerdir.

Yarımada ürerinde 1869 yılında yapılan kilise ziyarete açılmış ve aslına uygun çevre düzenlemesi yapılmıştır. Doğal güzelliği görülmeye değerdir. Yarımada üzerinde ve yakın çevresinde sahil boyunca piknik alanları, yeme içme yerleri mevcuttur. Yason Burnu'nda su sporları ve dalış yapmak mümkündür. Yarımada da otopark vardır.