Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor Oyunu Haluk Ongan Sahnesinde

02 Ekim 2022 17:53 Kültür/Sanat
resimler-haber/yaşlı_üç_palyaço_trabzon_tiyatro.webp
google news

Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor” adlı Büyük Oyunu 13-15 Ekim günleri Trabzon Atapark Haluk Ongan Sahnesinde sahnelenecek.  Oyunun süresi 1 saat 25 dakika olup tek perdede tamamlanmaktadır. Ahmet Güngören tarafından çevrilen oyunu Matei Visniec yazmıştır.

Murat Çıdamlı’nın yönettiği oyunun konusu hayatta kalabilmek için üç eski dost palyaçonun komik ve acınası yarışı oluşturmaktadır.

Oyunun yazarı Matei Vişniec, 1956 yılında Romanya’nın kuzeyinde dünyaya gelmiştir. 1987 yılında Romanya’yı terk edip Fransa’ya yerleşir. Paris'te yaşayan Rumen-Fransız oyun yazarı, şair ve gazetecidir. Özellikle Fransızca yazdığı yazılarıyla dünya çapında tanınmaktadır.

Döneminde Romanya’nın şiirsel ve edebi manzarasını altüst eden 80 kuşağının kalbinde hızlıca aktif olur. Kültürel direnç ve edebiyatın totaliterliği yıkabilme gücüne inanır.

Biletler temsilden 13 gün önce saat 10.00’da gişelerde, 10.10’da www.biletinial.com adresinde satışa çıkar. Internet ve mobil uygulamalar üzerinden sadece öğrencilere ve öğretmenlere indirimli bilet satışı yapılır.

Detaylı Bilgi için Tıklayınız