Windows11'in Ekran Görüntüleri Sızdırıldı

15 Haziran 2021 21:53 Bilim
resimler-haber/Yeni_Windows11__Arka__Planı_morenhaber.jpg
google news

Windows 11 işletim sistemi 24 Haziran günü 18:00'da düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak. Bekleyiş sürerken Çinli bir web sitesinde yeni sisteme ait olduğu düşünülen görseller ortaya çıktı. Sızan görüntülerde yeni başlat menüsü, uygulama simgeleri ve sistem arayüzü görülmekte. 

Bu görüntülere göre, başlat menüsü Windows11'de de korunarak varlığını devam ettiriyor ancak başlat menüsü düğmesi ve görev çubuğundaki uygulama simgeleri çubuğun ortasında yer alıyor. Bu açıdan fark edilen en büyük değişiklikler görev çubuğunda bulunuyor. Microsoft, uygulama simgelerini ekranda ortalamakla birlikte yeni bir başlat düğmesi ve menüsü eklemiş. Şuana kadar gördüğümüz keskin köşeli tasarımdan ise ayrılmış gözüküyor, uygulamalarda ve dosya gezgini bölümünde yuvarlanmış köşeler dikkat çekiyor. 

Görev çubuğunda işletim sisteminde Widget'lar olarak etiketlenen yeni bir simge bulunuyor. Bunlar haberlere, hava durumuna ve diğer web içeriklerine hızlı erişim için tasarlanmış gözüküyor. Bu açıdan bakıldığında sızdırılan görüntüler Microsoft'un Windows Widget'larını yeniden kullanmaya başlayacağına dair söylentileri destekler nitelikte olsa da kesinlik doğurmuyor. 

Yeni işletim sistemiyle birlikte gelen yeniliklerden biri de tüm uygulamarda görülen ekranı kapla düğmesine getirilen seçenekli ekrana yayılma hali. Bu yenilikle bölümlü ekran kullanımları için kolaylık sağlanmış. Microsoft, 14 Ekim 2025'te tanıtılmasından bu yana 10 yıldan fazla süre geçen Windows10'a desteğini sonlandıracak. Şirket yeni sürümün sinyallerini bir süredir veriyordu. Son gelişmeler Microsoft'un, eski sürümün piyasaya sürülmesinden sonra geçen 6 yılın sonunda yeni bir şeye geçmeye hazır olduğunu gösteriyor.