USRA, 2023 Seçkin Lisans Ödülü Sahiplerini Açıkladı

20 Aralık 2023 21:26 Yaşam
resimler-haber/2023_usra_awards_winners.webp
google news

Üniversiteler Uzay Araştırmaları Derneği (USRA), 11 Aralık 2023 tarihinde prestijli 2023 USRA Seçkin Lisans Ödüllerinin kazananlarını gururla açıkladı. Bu ödüller, salt övgülerin ötesinde, bilim ve mühendisliğin geleceğinin sahip olduğu sınırsız potansiyelin bir kanıtıdır.

USRA'nın mükemmelliğe olan bağlılığı, çeşitli dallardaki seçkin lisans öğrencilerini takdir eden bu prestijli ödüllerde kendini göstermektedir. Bu olağanüstü bireyler, yenilikçi problem çözme yeteneklerini, liderlik niteliklerini, bilim ve mühendislikte çeşitliliği teşvik etmeye bağlılıklarını ve kendi alanlarına önemli katkılarda bulunma potansiyellerini kutlayan titiz ve son derece rekabetçi bir süreç yoluyla seçilmiştir.

USRA Başkanı ve CEO'su Dr. Jeffrey Isaacson şunları söyledi: “Bu öğrenciler herkese ilham kaynağı oluyor. Başarılarını takdir ederken, kendi alanlarına, bilim ve teknolojinin ilerlemesine yapacakları dönüştürücü katkılara tanık olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. 2023 Seçkin Lisans Ödülünü kazananları tebrik ederiz!“

Bir grup istisnai başvuru sahibi arasından seçilen USRA 2023 Seçkin Lisans Ödülü'nü kazananlar aşağıdaki gibidir:

Shae Henley, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Arizona Üniversitesi   - Thomas R. McGetchin Memorial Bursu

 Madison VanWyngarden, Astrofizik ve Fizik, Boston Üniversitesi   - James B. Willett Education Memorial Bursu

Alicia Smith, Makine Mühendisliği, Canterbury Üniversitesi  - Frederick A. Tarantino Memorial Bursu

 Isabella (Bella) Macias, Astrofizik, Florida Üniversitesi - Judith L. Pipher Memorial Bursu

Ashley Tirado Pujols, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi  - John. R. Sevier Memorial Bursu

Ayrıca çeşitli Mansiyonlar da vardı:

Juliane Hyvert, Makine Mühendisliği, Northeastern Üniversitesi

Rafael Ortiz, Astrofizik, Arizona Eyalet Üniversitesi

Giana Perez, Astrofizik, Stanford Üniversitesi

Emma Kate Price, Makine Mühendisliği, Harvard Üniversitesi

Stephanie Yoshida, Astrofizik, Harvard Üniversitesi

Alanlarına ve USRA'ya önemli katkılarda bulunan kişilerin hizmetlerini ve anılarını onurlandırmak için kurulan bu ödüller, USRA çalışanlarının yaptığı katkılar da dahil olmak üzere mali katkılarla mümkün olmaktadır.

USRA Üyesi Üniversitelerin öğretim üyeleri Ödül başvurularını inceler. Öğrencileri belirtilen kariyer hedefleri ve başarılarına, liderlik özelliklerine, topluluklarına ulaşmaya ve inisiyatif, yaratıcılık ve azim gibi güçlü yönlere göre değerlendirirler. Profesörlerden ve stajyer danışmanlardan gelen tavsiye mektupları da incelemede önemli bir rol oynamaktadır.

Bu başvuru havuzundan, ikisi fen bilimleri adayları ve ikisi mühendislik adayları için olmak üzere dört inceleme komitesi öğrencilerin dosyalarını inceler ve finalistleri önerir. USRA Başkanı ve CEO'su finalistler arasından kazananları seçiyor.

2023'te USRA'da 52 farklı üniversiteden 98 uygun başvuru vardı; bunların arasında ABD dışındaki USRA üyelerinden 10 başvuru vardı (bunlardan biri kazandı).

Kaynak

USRA hakkında

ABD Hükümeti'nin talebi üzerine Ulusal Bilimler Akademisi'nin himayesi altında 1969 yılında kurulan Üniversiteler Uzay Araştırmaları Birliği (USRA), uzayla ilgili bilim, teknoloji ve mühendisliği geliştirmek üzere kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. USRA, bilimsel enstitüleri ve tesisleri işletmektedir ve diğer önemli araştırma ve eğitim programlarını yürütmektedir. 117 üniversiteden oluşan üniversite topluluğunu bir araya getirir, kurum içi bilimsel liderliği kullanır ve yenilikçi araştırma ve geliştirme ile proje yönetimi uzmanlığı sunar.