Uluslararası Balıkçılık ve Su Bilimleri Sempozyumu “SOFAS 2023”

25 Ekim 2023 22:32 Bilim
resimler-haber/sofas2023.webp
google news

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Merkezi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SUMAE), GFCM-Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu, FAO-Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü işbirliğiyle 2. Uluslararası Balıkçılık ve Su Bilimleri Sempozyumu “SOFAS 2023”, 24-26 Ekim 2023 tarihlerinde Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası, Merkezi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü, Trabzon, Türkiye'de gerçekleştirildi.

SOFAS 2023; su ürünleri yetiştiriciliği, balıkçılık biyolojisi ve yönetimi, balık fizyolojisi, biyoteknoloji, genetik, balık beslenmesi, balık sağlığı ve refahı, balık patolojisi, deniz ürünleri işleme teknolojisi ve su bilimleriyle ilgili diğer alanlar.

2022 yılında 23 ülkeden 200'e yakın uzman, bilim insanı ve akademisyen, sektörün gelişimini daha da ileriye taşımak amacıyla su ürünleri yetiştiriciliği tekniklerini ve uygulamalarını daha büyük ölçekte tanıtmayı amaçlayan bu eşsiz etkinliğe katılmak üzere 25-27 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında Trabzon, Türkiye'de bir araya geldi.

Sempozyumda, Akdeniz ve Karadeniz'de sektörün gelişimini daha da ileriye taşımak amacıyla daha geniş çaplı özellikle yem teknolojileri, genetik iyileştirmeler ve yeniden stoklama konularında bölgedeki en son gelişmeler sunuldu. Ayrıca genetik, alg yetiştiriciliği, kültür balığı türlerindeki hastalıklar ve su ürünleri yetiştiriciliği için tahsis edilen bölgeler konularında eğitimler verildi ve saha ziyaretleri aracılığıyla katılımcılara hem SUMAE tesisleri hem de yerel su ürünleri çiftlikleri hakkında bilgi verildi.

Kaynak

SOFAS