Trabzon'a Tünel Akvaryum Yapılıyor

27 Nisan 2021 21:51 Çevre
resimler-haber/akvaryum2.jpg
google news

TRABZONA TÜNEL AKVARYUM YAPILIYOR

Ortahisar Belediyesinin yaptığı açıklamaya göre dünyanın tünel içinde olan ilk akvaryumu olacak Tünel Akvaryum Projesi, Zağnos ve Tabakhane vadilerini birbirine bağlayacak şekilde planlandı. Projeye göre uzunluğu 193, yüksekliği 8,5 metre olacak. 

2016’nın son çeyreğinden beri Tünel Akvaryum Projesi Ortahisar Belediyesinin çalışma programında ve çalışmalar devam ediyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ bu süre içerisinde pek çok kez çalışma alanına projenin takipçisi olduklarını gösteren ziyaretlerde bulundu. Basın mensuplarına bölgenin TOKİ kapsamında kentsel dönüşüm alanlarından biri olması gibi sebeplerden ötürü hukuki süreçlerin de dahil olduğunu belirtilen demeçler verdi.

Yapılan açıklamaya göre: Projenin Yap İşlet Modeli ile ihale edilmesi için 06.07.2020 tarih ve 45 sayılı Belediye Meclis kararı alındı. 12 Ocak 2021 tarihinde nihai projelerin tesliminden sonra uygulama çalışmalarına başlanılarak 2021 yılı içinde hizmete açılması planlanmakta.

Gelinen son noktada ise Tünel Akvaryum Projesi uzun zamandır sessizce faaliyette ve tamamlanmayı bekleyen diğer projeler arasında yerini koruyor.