Tokyo 2020'nin Açılış Seremonisi Gerçekleştirildi

23 Temmuz 2021 20:18 Spor
resimler-haber/TOKYO2020_OLİMPİYAT_OYUNLARI_MOREN.jpg
google news

2. Yaz Olimpiyat Oyunları, Japonya Ulusal Stadı'nda 950 davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen seremoniyle resmen başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da töreni takip ederken, Türkiye'nin seremonideki bayrağını genç milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka taşıdı.

Japonya’nın Başkenti Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları yapılan seremoniyle resmen başladı. Japonya Ulusal Stadı'nda 950 davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen seremoniyi Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takip etti. 

Törenin açılışını Japonya İmparatoru Naruhito gerçekleştirdi. 1964 Tokyo Olimpiyatları'nın açılışını da Naruhito'nun dedesi gerçekleştirmişti. Törenin başında olimpiyatlarda hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı. Geçen yıl yapılması gereken ama yeni tip koronavirüs nedeniyle (Kovid-19) 2021'e ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış seremonisinde de seyirci yer almadı.

Kovid-19'dan dolayı sporcuların bir araya gelememesine vurgu yapılan dans gösterisinde "Ayrıyız ama yalnız değiliz" teması işlendi. Pandemiye rağmen oyunların yapılmasına göndermede bulunan gösteride dansçılar; koşu bandı, kondisyon bisikleti ve kürek çekerek "Her şeye rağmen sporcunun spora dönmesi" sembolize edildi. Stat çatısında patlatılan havai fişekler törene renk kattı.

1964'teki oyunlar için Tokyo'ya gelen sporcuların diktiği ağaçlardan elde edilen kerestelerle yapılan, olimpiyat halkalarının birleşmesiyle, ülkelerin geçit töreni yapıldı.

İlk kez iki sporcu bayrak taşıdı

Tokyo 2020 açılış seremonisi bir ilke de ev sahipliği yaptı.

Oyunların açılış seremonisinde ülkelerin bayraklarını ilk kez iki sporcu taşıdı. Daha önceki olimpiyatlarda bir sporcu bu heyecanı yaşarken, Tokyo 2020 öncesi cinsiyet eşitliğini vurgu yapmak için iki sporcunun bayrağı taşıması yönünde karar alınmıştı.

Türkiye'nin bayrağını genç sporcular Merve Tuncel ile Berke Saka taşıdı

Oyunlarda 58'i erkek ve 50'si kadın olmak üzere toplam 108 sporcuyla mücadele eden Türkiye'nin bayrağını genç milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka taşıdı. 16 yaşındaki Merve Tuncel ile 18 yaşındaki Berke Saka, dünyanın en büyük spor organizasyonunda bu gururu yaşama fırsatı buldu.

Meşaleyi tenisçi Osaka yaktı

Yunanistan'dan alınan olimpiyat meşalesi Japonya'da 47 kenti dolaşarak tören alanına ulaştı. Tokyo 2020'deki olimpiyat meşalesinde ilk kez hidrojen ateşi kullanıldı. Ünlü Japon tenisçi Naomi Osaka, Fuji dağının eteğindeki olimpiyat meşalesini yaktı. Oyunlar süresince bu ateş sürekli yanacak.

Kaynak:Gençlik ve Spor Bakanlığı