Türkiye'mizin Statları, Salonları Dünyanın Öncü Tesisleri Oldu

29 Mart 2021 21:35 Spor
resimler-haber/spor_bakanı_foto.jpg
google news

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Türkiye'mizin tesisleri, statları, salonları ve diğer branşları, dünyanın, Avrupa'nın öncü tesisleri oldu. Türkiye'nin sporda marka ülke olma noktasında çok ama çok önemli bir noktaya geldiğini de gururla ifade ediyorum. Özellikle spor altyapımız, sadece ülkemiz için değil dünyanın imrendiği, tercih ettiği bir spor turizmi markası haline geldi” dedi.

Sporun iyileştiren, dönüştüren ve hayata bağlayan yönünü her zaman önde tuttuklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Bu nedenle gerek gençlerimizin gerekse tüm halkımızın spora erişimini, sporun tabana yayılmasını çok ama çok önemsedik, önemsiyoruz. Özellikle ülkemizin dört bir yanında 81 ilimizde, ilçelerimizde, mahallelerimizde önemli bir devrimi, spor devrimini tesisleşme anlamında gerçekleştirdik. Türkiye'nin sporda marka ülke olma noktasında çok ama çok önemli bir noktaya geldiğini de gururla ifade ediyorum. Özellikle spor altyapımız, sadece ülkemiz için değil dünyanın imrendiği, pek çok noktada ve pek çok branşta tercih ettiği bir spor turizmi markası haline geldi."

“Kadın odaklı spor politikamız var”

Bakan Kasapoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Hükümetlerimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mız öncülüğünde laf üstüne laf koymayı değil, iş üstüne iş koymayı, eser üretmeyi, hizmeti amaçladı. Bu noktada da hamdolsun halkımızla, gençlerimizle, spor camiamızla daha güçlü, aydınlık yarınlara birlikte yürüyoruz. Kadın odaklı spor politikamız var.

 

Kaynak: Gençlik ve Spor Bakanlığı