Süha Derbent’in Kişisel Fotoğraf Sergisi

31 Mart 2023 20:02 Kültür/Sanat
resimler-haber/doğa_ile_uyumlu.webp
google news

Dünyaca ünlü Türk vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha Derbent’in Afrika doğası ve insan portlerini konu alan “Harmoni” isimli kişisel fotoğraf sergisi, 12 Nisan-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak.

Küratörlüğünü Hülya Şekercioğlu’nun yaptığı sergi 12 Nisan Çarşamba günü saat 19:30-21:30’da Maximum Uniq Hall’da açılacak.

Adres: Huzur Mh., Uniq İstanbul, Maslak Ayazağa Cd. No:4, 34485 Sarıyer/İstanbul

Süha Derbent, 30 yıldır profesyonel fotoğrafçı olarak çalışıyor. Kariyerine Cumhuriyet gazetesinde gazeteci olarak başlayan Derbent'in meslek hayatı, Atlas ve Marie Claire dergilerinde fotoğrafçı-yazar olarak devam etti. Gezi National Geographic Traveller dergisinde iki yıl görsel yönetmen olarak çalıştıktan sonra, gezi ve vahşi yaşam fotoğrafçılığına giderek daha fazla ilgi duymaya başladı. İskandinavya ve Madagaskar'dan Sri Lanka ve Kanada'ya kadar 80'den fazla ülkede çalıştı. Derbent, çeşitli havayolları, fotoğraf şirketleri, bankalar ve otel zincirlerinin sponsorluğunda bir dizi projeye hayat verdi.

Yaban hayatı ve özellikle de büyük kediler olarak bilinen hayvanları kovalayarak, bir dizi ülkeyi dolaşıp fotoğraflar çekti ve bu, bir dizi projeyle sonuçlandı.

Kaynak
Süha Derbent