NASA'dan Salda Gölü Paylaşımı

08 Ekim 2021 14:16 Yaşam
resimler-haber/nasa_salda_gölü.jpg
google news

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Instagram hesabından Salda Gölü'nün yeni bir fotoğrafını paylaştı.

Salda Gölü'ndeki mineral ve tortuların benzerleri Mars'ın Jezero Krateri'nde olduğuna inanılıyordu. Bu sebeple NASA’nın ilgi odağı olan gölden Marstan alınan kayaçların incelenmesi hususunda yararlanılıyor.

Yapılan paylaşımda;
“Mars'ın milyarlarca yıl önce nasıl gözüktüğünü merak ettiniz mi? Biz de ediyoruz. Bugün Mars'ın yüzeyi bu büyüleyici su görüntüsünden mahrum. Bizim Perseverance bilim insanlarımız 3.5 milyar yıl önce nehir deltası ve gölün aktığını düşündüğü Jezero Krateri'ni keşfetmekle meşgul.

nasa salda fotoğrafı

Bu fotoğraftaki kayalar, Türkiye'deki Salda Gölü'nün kıyı şeridini süslüyor.Burası bilim adamlarının Kızıl Gezegen Mars’ın milyarlarca yıl öncesine benzeyebileceğine inandıkları bir alan. Zamanla sudaki mineralleri ve tortuları hapseden mikroplar tarafından oluşturulan bu sahil konumu, gezegenimizdeki bilinen en eski fosilleşmiş yaşam kayıtlarından bazılarını barındırıyor.

Bilim adamları, Dünya'daki mikrobiyal fosilleri inceleyerek milyarlarca yıl önce Mars'ta akan su ve çökeltilerden mikrobiyal yaşam belirtilerini daha iyi tespit edebileceklerini umuyorlar.” İfadeleri yer alıyor.