Mısır ya da Resmi Adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti

30 Mart 2021 22:14 Yaşam
resimler-haber/1_mısır_devleti_elcilik_moren_haber.jpg
google news

Mısır ya da resmî adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülkedir. Akdeniz ve Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Mısır'ın, batısında Libya, güneyinde ise Sudan yer almaktadır.

Dışişleri Bakanlığından Mısır'a seyahat edecek Türk vatandaşlarına yönelik yapılan duyuruda bu ülkeye gideceklere bilgi verilmiştir.

Söz konusu duyuruda;

“Mısır’da meydana gelen son gelişmeler Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir.

Halen Mısır’da yaşayan ve/veya bu ülkeye seyahat eden vatandaşlarımızın şahsi güvenlikleri bakımından her türlü tedbiri almaları ve her koşulda müteyakkız bulunmaları önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın,  Bakanlığımız ve Kahire Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri tavsiye edilmektedir.

Bu dönemde, Mısır’a seyahat edecek kişilerin doğrudan uçak seferi bulunan tatil beldeleri ve merkezler dışında karayoluyla seyahatten kaçınmalarında ve Mısır'da bulundukları süre zarfında ise gösterilerin yapıldığı meydanlardan uzak durmalarında fayda görülmektedir”.

Ayrıca duyuruda irtibat bilgileri ile ilgili olarak “Mısır’a seyahat edecek olan ve halen Mısır’da yaşayan vatandaşlarımızın olağan dışı hallerde aşağıda irtibat bilgileri sunulan Kahire Büyükelçiliğimiz ve İskenderiye Başkonsolosluğumuzun yanı sıra haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları mümkündür” denilmiştir.

 

Konsolosluk Çağrı Merkezi

Tel: + 90 312 292 29 29

T.C. Kahire Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi

Adres : 25, El-Falaky Str. Bab El-Louk, Cairo/Egypt

Tel : +20-2 279 784 77 / +20-2 279 784 44

E-posta : [email protected]

 

T.C. İskenderiye Başkonsolosluğu

Adres : 11 Kamel El Kilani StreetAlexandria/Egypt

Tel : +20-3 3990700

Erişim Tarihi: 13.03.2021