Kopernik Dünyayı İzliyor

29 Mart 2021 23:01 Bilim
resimler-haber/moren_haber_koperninik.JPG
google news

Kopernik , Avrupa Birliği'nin Dünya gözlem programıdır ve tüm Avrupa vatandaşlarına fayda sağlamak için gezegenimizi ve çevresini izler. Uydu Yer Gözleminden ve yerinde (uzay dışı) verilerden yararlanan bilgi hizmetleri sunar.

Avrupa Komisyonu, Programı yönetir. Üye Devletler, Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Avrupa Meteorolojik Uydulardan Yararlanma Örgütü (EUMETSAT), Avrupa Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF), AB Ajansları ve Mercator Océan ile ortaklaşa uygulanmaktadır.

Uydulardan ve yer tabanlı, havadan ve denizden alınan ölçüm sistemlerinden elde edilen büyük miktarda küresel veri, hizmet sağlayıcıların, kamu otoritelerinin ve diğer uluslararası kuruluşların Avrupa vatandaşlarının yaşam kalitesini ve ötesini iyileştirmesine yardımcı olacak bilgiler sağlar. Sağlanan bilgi hizmetleri ücretsizdir ve kullanıcılar tarafından açıkça erişilebilir.

Ama neden sorabilirsiniz Kopernik deniyor?

Kopernik'in adını seçerek, büyük bir Avrupalı ​​bilim adamı ve gözlemciye saygı gösteriyoruz

Sağladığı bilgi ile çevre, küresel ısınma, iklim değişikliği, buzul bilimi, deniz biyolojisi, sivil güvenlik vb. sektörlere yardım sağlar.

Copernicus kullanıcıları ayrıca uydu verilerine doğrudan erişebilirler.

Copernicus hizmetleri ve verileri, kullanıcılara ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Copernicus uydularından, hava ve kara istasyonlarından ve sensörlerinden gelen bilgiyi tek bir yere toplar ve Dünyanın "sağlığı" hakkında bir resim oluşturur.