Kimler Balıkçılık Turizmi Yapabilir?

05 Eylül 2021 20:50 Yaşam
resimler-haber/turizm_balıkçılık_morenhaber.jpg
google news

Yerli ve yabancı amatör balıkçıların 5/2 Numaralı tebliğ ile getirilen kurallara uymak kaydıyla katıldıkları amatör balıkçılık amaçlı turizm etkinliğine “Ticari Amaçlı Amatör Balıkçılık Turizmi” denir.

Resmi gazetede yayınlanan 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ  (Tebliğ No: 2020/21) ile 1/9/2020-31/8/2024 tarihleri arasında amatör balıkçılığın belirli kurallar çerçevesinde yapılmasını sağlamak üzere kullanımına izin verilen avlanma araçları ile ticari amaç dışı su ürünleri avcılığı yapacak olanların avlanmalarına ilişkin usul ve esasları belirlemiştir. Bu tebliğe göre ülkemizde devamlı olarak ikamet eden, resmî misafir veya geçici olarak görevli bulunan yabancı uyruklular “Misafir Amatör Balıkçı Belgesi” ile avlanabilirler.

martılar ve taka görseli

Yabancı turist amatör balıkçılar denizlerimizde tekne ile içsularımızda ise kıyıdan veya tekne ile avlanmak istemeleri halinde; Ticari Amaçlı Amatör Balıkçılık Turizm iznine sahip olanlar vasıtasıyla Tarım ve Orman İl/ilçe müdürlüklerinden avlanma fişi almak suretiyle avcılık yapabilirler.

Ayrıca, söz konusu kişiler amatör veya sportif balık avcılığı yarışmaları kapsamında ve denizlerde sadece kıyıdan olmak üzere herhangi bir izin veya belge almaksızın balık avlayabilirler.

Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı