Kervansarayların İzinde

05 Kasım 2023 23:08 Kültür/Sanat
resimler-haber/pınar_kanber.webp
google news

Ressam Pınar Kanber’in "Kervansarayların İzinde" adlı kişisel sergisi 9 Kasım 2023 tarihinde FULAR'T Galeri'de açılıyor. Sergi, 23 Kasım 2023 tarihine kadar gezilebilecek.
Açılış Kokteyli; 9 Kasım Saat 18:00 - 20:00 saatleri arasındadır.

Fular't Sanat Evi

Kızıltoprak, Rüştiye Sokak No 30/A 34724 Kadıköy / İstanbul  

Ressam Pınar Kanber hakkında

1974 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılından itibaren kendi atölyesinde yetişkinlere ve çocuklara sanat eğitimi verdi. Sanatçı kurumlarda ve sivil toplum kuruluşlarında sanat danışmanlıkları yaptı.

Başta kervansaraylar olmak üzere birçok konuda araştırmaları ve yazıları vardır. Halen İstanbul'daki kendi atölyesinde ulusal ve uluslararası sanat projelerine devam etmektedir Tüm bu nitelikleri ile biter Kamber gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Fular't Sanat Evi Hakkında

Fular't Sanat Evinin temel amacı toplum içindeki sanatsal değerlere yatkınlığı artırarak, insanımızın kültür formasyonunu yükseltmesine katkıda bulunmaktır.

Sanat, insanlık tarihinin her döneminde varolan bir olgudur. Sanat insana dairdir ve Toplumun içinde varolur. Toplumların kültürleri, üzüntüleri, acıları, sevinçleri, yaraları, yaşama bakışları, kısacası insana dair olan herşey sanatın konusudur. Şüphesiz sanatın toplum üzerindeki etkisi, yönlendiriciliği, farkındalık oluşturma gücü yadsınamaz.

Bu düşünceden hareketle, resim ve türevi sanat dallarında toplumun tüm kademelerini sanatın içine çekmek, bu konuda sergiler oluşturarak, bu ürünlerin yapımı ile alakalı kurslar vererek, insanımızda bu sosyal etkenlere karşı farkındalık yaratmak amacı ile çalışmalar yürütmektedir.

Fular't Sanat Evinin sloganı;

“Bizimle birlikteliğiniz hem fert olarak kendinize sosyal ve düşünsel katkı sağlayacak ve hem de topluma katkı sağlayan üretken bir birey haline geleceksiniz.”

“Bize katılımınız veya katkılarınız, başta biz olmak üzere hepimizi mutlu kılacaktır.”

Kaynak

Hayat KT Dergisi

Fular't Sanat Evi