Kanser Hastaları İçin Grip Tedavisi

24 Kasım 2023 20:21 Sağlık
resimler-haber/kanserhastalrıngriptedavisi.webp
google news

Hastalanırsanız ne yapacağınızı doktorunuzla önceden planlayın. Gribe benzer semptomlar aynı zamanda grip olmayan, COVID-19 da dahil olmak üzere çok ciddi bir enfeksiyonun işareti de olabilir. Plan, doktorunuzu ne zaman arayacağınızı ve gerekirse grip antiviral ilaç reçetesini hızlı bir şekilde nasıl alacağınızı içerir.

Hastalanırsanız Ne Yapmalısınız?

Grip belirtileriniz varsa –

Ateşiniz düştükten sonra tıbbi bakım veya diğer ihtiyaçlar dışında en az 24 saat evde kalın. Ateş düşürücü ilaç kullanılmadan ateşinizin düşmesi gerekir.

Hastalanmalarını önlemek için başkalarından mümkün olduğunca uzak durun.

Kanserli kişilerin ateşi çıktığında hemen doktorlarını aramaları önemlidir. Kemoterapi tedavisi sırasında ateşiniz çıkarsa bu tıbbi bir acil durumdur.

Antiviral İlaçlar

Doktorunuz reçete ettiği takdirde grip hastalığını tedavi etmek için grip antiviral ilaçları almanızı önerir. Hastalanırsanız antiviral ilaçlar hastalığınızı hafifletebilir ve hasta olduğunuz süreyi kısaltabilir. Ayrıca ciddi grip komplikasyonlarını da önleyebilirler.

Gripten dolayı çok hasta olan kişilerde (örneğin hastanede yatan kişiler) ve grip hastası olan ve gribe bağlı ciddi komplikasyonlara yakalanma şansı daha yüksek olan kişilerde antiviral ilaçların gribi tedavi etmek için derhal kullanılması çok önemlidir.  Kanser hastaları da dahil.

Grip olduğu bilinen veya grip olduğu düşünülen bir kişinin 1,8 metre yakınındaysanız derhal doktorunuzu arayın ve antiviral ilaç almanız gerekip gerekmediğini sorun ve -

Son bir ay içinde kemoterapi veya radyoterapi gibi kanser tedavisi gördüyseniz veya

Kan veya lenfatik bir kanser türüne sahipseniz.

Bu video,  antiviral ilaçların, özellikle de grip nedeniyle ciddi hastalık geçirme riski yüksek olan kişiler için neden önemli olduğunu açıklıyor.

Kaynak

CDC