Kadın Futbol Takımına Tebrik

06 Mayıs 2021 20:56 Spor
resimler-haber/morenhaber_kadinfutbolligi.jpg
google news

Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020 - 2021 Sağlık Çalışanları Sezonu final mücadelesinde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’dan tebrik.

Bakan Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Antalya’da düzenlenen Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020 - 2021 Sağlık Çalışanları Sezonu final mücadelesinde rakibi Fatih Vatan Spor’u yenerek sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımını kutluyorum. Hayatın her alanında etkin rol oynayan kadınlarımızın yeşil sahalardaki başarıları bizleri gururlandırıyor. Toplumun öncüleri kadınlarımız tüm spor branşlarında göstereceği gayretle güzel başarılara imza atacaklar. Bizler de başarıya giden bu yolda her türlü imkanı sunmak için tüm çabamızı ortaya koyacağız

Mehmet Kasapoğlu

Kadınlar 1. Ligi ya da sponsorluk anlaşması gereği Turkcell Kadınlar Ligi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her yıl kadın futbol takımları arasında düzenlenen lig organizasyonudur. 22 Aralık 1993'te yapılan Türkiye Futbol Federasyonu'nun toplantısında kadın futbolu liginin resmen başlatılması kararlaştırılmıştır.

Kadınlar 1. Ligi 2019-20 sezonu Türkiye'de COVID-19 pandemisi nedeniyle yarıda kesilmiş ve sezon herhangi bir şampiyon belirlenmeden tescil edilmiş olup ligde herhangi bir şampiyonun olmadığı tek sezon bu sezondur.

Kadınlar 1. Ligi 16 takım arasında oluşturulan dört grupta tek devreli lig usulünde oynanır. Müsabakalar sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselir. Çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları tek maç eleme usulüne göre oynanır. Finali kazanan takım şampiyon ilan edilir ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanır.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 23 Nisan 1923'te kurulan; Türkiye'de futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur.