Küresel Soğuk

24 Ocak 2022 22:05 Çevre
resimler-haber/3küreselsoğuk1280x720.jpg
google news

Üç yıl içinde insanlar buz üzerinde yürüyerek İstanbul Boğazını geçebilecek.

9 Eylül Üniversitesi'nden Prof. Doğan Yaşar'a göre, iki veya üç yıl içinde insanlar buz üzerinde yürüyerek Boğaz'ı geçebilecek. Bilim insanına göre 2022, 2023 veya 2024'te İstanbul Boğazı'nın donacağı bir "küresel soğuk" olacak.

“Dünya küresel ısınmaya kısa bir ara verecek. Bu mola sırasında Boğaz donacak "dedi. "İnsanlar 1929'da donmuş denizde yürüdüler. İki veya üç yıl içinde aynı sahneyi görmeyi umuyorum" diye ekledi.

 

Diğer taraftan Rusya Bilimler Akademisi'nde akademisyen ve Rusya Bilimler Akademisi Güney Araştırma Merkezi'nin bilimsel müdürü olan oşinograf Gennady Matishov'un Rossiyskaya Gazeta ile yaptığı röportajda; “Dünya, küresel ısınma yerine küçük bir buzul çağıyla karşı karşıya kalacağını” ifade etmiştir. Matishov, Kuzey Kutbu'nda sıcak dönemin bittiğini, iklimin soğuk döngüye doğru ilerlediğini kaydetti., Bilim adamı, iklimin döngüsel olduğunu, yani ısınmanın ardından soğumayı takip ettiğini açıkladı. Oşinograf, "Küçük buz çağına gidiyoruz. Ama binlerce yıl sonra gelecek, bu tür değişiklikler insan yaşamı için görünmez, yalnızca çağlar içindir" dedi.