İF Festivali 7-18 Nisan'da Sinemaseverlerle Buluşuyor!

30 Mart 2023 15:08 Kültür/Sanat
resimler-haber/iksv_1.webp
google news

Genel bilet satışları 31 Mart Cuma günü başlıyor. Genel satış ile beraber sınırlı sayıda Eczacıbaşı Genç Bilet 10 TL olarak satışa sunuluyor. Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar ise 27 Mart Pazartesi satışa açıldı.

Bilet Satış

İKSV etkinlikleri için aldığınız her bilet, kültür ve sanatın gelişimi ve her koşulda devam edebilmesi için yürüttüğümüz çalışmalara katkı sağlıyor. İKSV bu yıl, tüm 2023 bütçesinden ayırdığı kaynakla, Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu’nu hayata geçiriyor.

Genel satış 31 Mart 2023 Cuma günü 10.30’da başlar.

Biletler, İKSV ana gişe (pazar hariç her gün saat 10.00-18.00 arası), Passo internet sitesi (passo.com.tr) ve Passo Mobil uygulaması üzerinden satın alınabilir.

27 Mart’ta Siyah Lale, 28 Mart’ta Beyaz Lale ve 29-30 Mart’ta Kırmızı Lale üyeleri için öncelikli satış yapılacaktır. Lale Kart üyeleri biletlerini ön satış döneminde Passo satış kanallarından (passo.com.tr ve Passo Mobil) ve pazar hariç her gün 10.00-18.00 arasında İKSV ana gişeden alabilirler.

65 yaş üstü sinemaseverler %25 indirimden yararlanabilir.

Yasal düzenlemeler gereği film gösterimlerimiz, aksi belirtilmediği sürece +18 uygulamasına tabidir.

Genel satışın başlayacağı 31 Mart’tan itibaren bir gösterim için en fazla 10 bilet satın alınabilir.

Eczacıbaşı Genç Bilet

2023’te 81. yaşını kutlayacak Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle bu yıl da İKSV etkinliklerinde öğrenci biletleri 10 TL. Gençler, sanata daha kolay erişebilmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Eczacıbaşı Genç Bilet projesiyle İKSV’nin bu yıl düzenleyeceği etkinliklerde satışa sunulan öğrenci biletlerini 10 TL üzerinden alabilecek.

Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasıyla, 21.30 seansları hariç tüm seanslarda öğrenci biletleri 10 TL olacaktır.

Eczacıbaşı Genç Bilet tüm Passo gişelerinden ve passo.com.tr’den üyelik oluşturarak satın alınabilir. Bilet satın almak için kampanya ekranında çıkan kod alanına “eczacibasigencbilet” yazılmalıdır. Passo Mobil uygulaması üzerinden Genç Bilet satın alınamaz.

Her etkinliğin kontenjanına bağlı olarak, sınırlı sayıda Eczacıbaşı Genç Bilet satışa sunulacaktır. Tek seferde yalnızca bir adet Eczacıbaşı Genç Bilet alınabilir.

Eczacıbaşı Genç Bilet alan izleyicilerin öğrencilik durumları etkinlikler öncesinde mekân girişlerinde kontrol edilecektir. Eczacıbaşı Genç Bilet’in kullanılabilmesi için öğrencilerin, geçerli öğrenci kimliklerini göstermeleri zorunludur. Eczacıbaşı Genç Bilet’in kullanılabilmesi için bilet sahiplerinin kimlikleri ile birlikte geçerli fotoğraflı okul kartlarını veya e-devlet üzerinden örgün eğitim öğrencisi olduklarını göstermeleri gerekmektedir. İstanbul Kart geçersizdir. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin okul kartları geçerlidir.

Eczacıbaşı Genç Bilet Kullanım Koşulları

Her etkinliğin kontenjanına bağlı olarak, sınırlı sayıda Eczacıbaşı Genç Bilet satışa sunulacaktır. Tek seferde yalnızca bir adet Eczacıbaşı Genç Bilet alınabilir. Oturmalı etkinliklerde bu kategoriye özel bir oturma bölümü oluşturulur, ayakta etkinliklerde aksi belirtilmediği sürece ayakta tam ve ayakta öğrenci aynı yerdedir.

Eczacıbaşı Genç Bilet alan izleyicilerin öğrencilik durumları etkinlikler öncesinde mekân girişlerinde kontrol edilecektir. Eczacıbaşı Genç Bilet’in kullanılabilmesi için öğrencilerin, geçerli öğrenci kimliklerini göstermeleri zorunludur. Eczacıbaşı Genç Bilet’in kullanılabilmesi için bilet sahiplerinin kimlikleri ile birlikte geçerli fotoğraflı okul kartlarını veya e-devlet üzerinden örgün eğitim öğrencisi olduklarını göstermeleri gerekmektedir. İstanbul Kart geçersizdir. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin okul kartları geçerlidir.

Geçerli bir öğrenci kimliğinin gösterilememesi durumunda bilet sahibi izleyici, fark bileti alması için gişeye yönlendirilir. Fark bileti, en düşük genel satış kategorisiyle öğrenci bileti arasındaki tutar kadar olacaktır. Fark bileti satın alınması sırasında oluşabilecek sıra bekleme süresi sebebiyle etkinliğe geç kalınması durumunda sorumluluk izleyiciye aittir, hiçbir şekilde bilet iadesi yapılmaz. Geçerli belge ibraz edemeyen ve fark bileti almak istemeyen izleyicilere bilet iadesi yapılmaz.

Eczacıbaşı Genç Bilet için yaş sınırı yoktur. Giriş için her etkinliğin kendi alt yaş limiti geçerlidir. Yasal düzenlemeler gereği film gösterimlerimiz, aksi belirtilmediği sürece 18+ uygulamasına tabidir.

Lale Üyeleri İçin Özel İndirim

Öncelikli satış dönemlerinde Lale Kart İletişim Merkezi (0850 755 02 60), Passo satış kanalları (passo.com.tr ve perakende noktaları) ve saat 10.30-18.00 arasında İKSV ana gişeden Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri her seans için en fazla 2 (iki), Kırmızı (TEK) Lale üyeleri ise 1 (bir) bilet satın alabilir. Bu biletlere Lale Kart indirimi uygulanacaktır. Bu adedi aşan talepler, indirimsiz olarak, genel satışın başladığı 31 Mart Cuma gününden itibaren karşılanacaktır.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kültür kurumu. 1973 yılından bu yana İstanbul’un kültür-sanat yaşamını zenginleştiren çalışmalar yürütüyor. Düzenli olarak İstanbul Müzik, Film, Tiyatro ve Caz Festivalleri, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali, Leyla Gencer Şan Yarışması ve Filmekimi’ni düzenleyen, yıl boyunca özel etkinlikler gerçekleştiren vakıf, Nejat Eczacıbaşı Binası’nda yer alan Salon İKSV’de farklı disiplinlerdeki etkinliklere ev sahipliği yapıyor ve İKSV Alt Kat’ta çocuklara ve gençlere yönelik yaratıcı bir etkinlik programı sunuyor.

İKSV, 2018'den beri UNESCO Türkiye Millî Komisyonu'nun genel kurul üyeleri arasında yer alıyor.

Kaynak
İKSV