Güncel Orman Yangınlarını OGM ve NASA'dan Teyit Edebilirsiniz

02 Ağustos 2021 21:14 Gündem
resimler-haber/güncel_orman_yangınları.jpg
google news

Sosyal medya haberciği yer yer bilgilerin doğruluğunu teyit etme ihtiyacı duyabileceğiniz paylaşımlarla karşılaşabildiğiniz bir mecra. Akdeniz kıyılarında büyük yangınlar olurken ve medyada yer alırken ne yazık ki Türkiye'nin diğer bölgelerinde de duyamadığımız yangınlar vuku buluyor. Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden ihtiyaç duyduğunuz andaki Türkiye'deki tüm güncel orman yangınlarının listesine ve durumuna ulaşabilirsiniz. 

OGM Tüm yangınlar sıralı konumlu liste ilgili link

NASA FİRM İLE YANGIN HARİTASI 

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), “FIRMS” adlı bir platform kurdu. Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi olarak faaliyet gösteren bu platformda uydular kullanılarak dünyadaki yangınlar takip edilerek dünya kamuoyuna sunulan bir veri tabanı oluşturuluyor. Toplanan uydu görüntüleriyle tespit edilen yangınlar ve yüksek hava sıcaklıklarını içeren dünya haritası, yeni başlayan, son 24 saatte meydana gelen ya da son bir haftada ortaya çıkan yangınlarla ilgili bilgi edinme imkanı sunuyor. 

 Hava sıcaklıkları nedeniyle dünyanın belli başlı yerlerinde işaretlenen kırmızı noktalar yangınları gösteriyor. Türkiye, Marmaris'teki son 5 günlük yangın tablosu:

nasa yangın haritası

Harita: NASA Fire Data FİRMS