Erciyes Kayak Merkezi

17 Aralık 2021 17:34 Eğlence
resimler-haber/erciyes_kayak_merkezi.jpg
google news

30 milyon yıl önceki patlamaları sayesinde Kapadokya’nın oluşmasını sağlayan Erciyes (3917m) sönmüş bir volkandır. Erimeyen kar nedeniyle olsa gerek, Hititler ona Beyaz Dağ anlamına gelen bir isim takmışlardır. Harkasos Toz karı, zorlu tırmanış rotaları, zengin florası, faunası ve yayları ile kayak meraklıların, sporcuların, doğa aşıklarının ve macera tutkunlarının her mevsim akınına uğrar.

Erciyes Kayak Merkezi Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip en modern kayak merkezlerinden biridir. Otuzdan fazla pist barındıran merkez 3917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı, İç Anadolu Bölgesi'nin en yüksek zirvesidir.

6 ay boyunca kayak yapma imkanı Erciyes Kayak Merkezi’de zorluk derecelerine göre Kırmızı, Siyah ve Mavi renklerle kategorilendirilen pistler bulunmaktadır.

Türkiye'de bir ilk olan kış sporları alanında dünyanın en trend oyunlarından Kar Voleybolu 2017'den bu yana bu merkezde düzenlenmektedir.

Erciyes Kayak Merkezi 23.750 metre hat uzunluğunda son teknoloji teleferik sistemiyle, saatte 26.750 kişi taşıma kapasitesi bulunuyor. Erciyes Dağ’ı üzerinde kurulan Evrensel Kış sporları ve Turizm Merkezi, 2’si gondol 18 mekanik tesis ağı ile misafirlerine çok farklı noktalarda kayak yapma imkânı sunuyor.

Kayak Merkezlerinde Hava Durumu 

Kaynak

Discovery Erciyes 

Türkiye Kültür Portalı 

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü