Eden Kadınlar Ustaları 2023: Turnuva Önizlemesi

18 Kasım 2023 22:30 Spor
resimler-haber/Eden_Kadınlar_snooker_turnuvası.webp
google news

Eden Women's Masters'ın ilk maçları, bu Cuma (17 Kasım 2023) başladı.

Sezonun dördüncü Dünya Kadınlar Snooker (WWS) Turu sıralama turnuvası olan Eden Women's Masters, 17-19 Kasım tarihleri ​​arasında Londra, İngiltere'deki Frames Sports Bar'da gerçekleştirilecek.

Turnuva Formatı aşağıdaki gibi olacaktır:

İlk üç sırayı alan oyuncular son 16 aşamasına kadar seri başı oldu.

Kalan oyuncular en fazla dört oyuncudan oluşan yedi grup halinde çekildi

Her gruptan en iyi iki oyuncu eleme aşamasına geçecek

En iyi 12 eleme oyuncusu doğrudan son 16'ya yerleştirilecek

Geriye kalan iki eleme oyuncusu, son 16'ya kalmak için Cumartesi akşamı bir ön tur maçı (son 32) oynayacak.

Grup aşamalarındaki tüm elemeler, belirlenen eleme kriterlerimiz doğrultusunda grup aşaması performansına göre eleme kurasında yer alacaktır.

Grup maçları en iyi üç kare üzerinden oynanacak, eleme turları 5/5/5/7/7 olacak.

17-19 Kasım tarihleri ​​arasında üç gün boyunca gerçekleştirilecek olan Eden Women's Masters, 10. yaş gününü kutluyor ve sahibi Tony Thompson ve isim sponsorumuz Eden Resources'ın desteğiyle Coulsdon'daki Frames Sports Bar'da dördüncü kez gerçekleşecek.

Ana yarışmada, altı kez kazanan Reanne Evans ve şampiyon Mink Nutcharut'un yanı sıra eski sıralama etkinliği kazananları Jamie Hunter ve Tessa Davidson'un da bulunduğu güçlü bir alan yer alacak.

Bu Cumartesi profesyonel Dünya Snooker Turu'nda yarışacak olan ilk üç sıradaki Nutcharut, Evans ve Rebecca Kenna , son 16 aşamasına geçecek ve geri kalan 28 oyuncu dörderli yedi gruba ayrılacak. Her grubun en iyi iki oyuncusu Cumartesi akşamı bir ön tur maçıyla başlayacak eleme aşamasına geçecek.

Ana turnuvanın yanı sıra 21 Yaş Altı ve Büyükler oyuncuları için yan turnuvaların yanı sıra son 16'ya ulaşamayan oyuncular için Pazar günü Challenge Cup düzenlenecek.

Ayrıca, Eylül ayındaki etkinlikten sonra Tessa Davidson ve Mary Talbot-Deegan arasında gerçekleştirilecek olan Birleşik Krallık Büyükler Şampiyonası finalinin de tamamlanması planlanıyor.

İLK ÜÇ

Birinci sıradaki Mink Nutcharut, ilk kez son şampiyon olarak Frames'e geri dönecek ve 2022'de kazandığı üçlü unvanıyla eşleşecek şekilde 2023'teki üçüncü dünya sıralaması şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak.

Dünya bir numarası olmayı reddetmeyi planlayanlar arasında elbette, altı kez rekor kazanan (2013-2019) İngiliz Reanne Evans da olacak ve aynı zamanda geçen yılın yarı finalinde Nutcharut'a verilen karar çerçevesindeki yenilginin intikamını almayı umut edecek.

Ayrıca 2018 finalisti ve mevcut profesyonel Rebecca Kenna da son 16 etabında yer alacak ve 2023'te daha da iyiye gitmeyi hedefliyor.

GRUP A

İngiltere'den Jasmine Bolsover , Eden Masters Turu'na geri dönüşünün üzerinden iki yıl geçtikten sonra, 2021'de elde ettiği son 16 sonucunu iyileştirmek amacıyla A Grubu'nda birinci sırayı alarak Frames'e geri dönüyor.

23 yaşındaki oyuncu, çeyrek finalde Rebecca Kenna'ya yenilmeden önce son 16'da Jamie Hunter'ın galibiyet serisine son vererek, 12 ay önce bu etkinlikte piste döndüğünden bu yana tartışmasız en iyi galibiyeti elde etti.

A Grubu'nda ona yurttaşlar Cheryl Calverley ve Emma Powers-Richardson'un yanı sıra Eylül ayında İngiltere Şampiyonası'nda ilk 10'da yer alan Emma Parker'a karşı etkileyici bir zafer kazanan İskoçyalı Sophie Nix de eşlik edecek.

GRUP B

Genç bir numara Zoe Killington, B Grubunun başında yer alıyor ve Tour'daki beşinci yılını, ikinci kez (2021) Eden Masters'ta eleme turlarına ulaşarak kutlamayı umuyor.

17 yaşındaki oyuncu, sezona ilk kez katılan İngiliz oyuncular Lesley Roberts ve Marianne Williams'ın da yer aldığı bir grupla başlayacak.

Grubu tamamlayan İskoçyalı Sarah Milne de bu sezonun Eylül ayındaki İngiltere Şampiyonası'nda forma giydi.

GRUP C

Tessa Davidson, bir yıl önce unutulmaz bir şekilde 114'lük arayı derlediği mekana geri dönüyor - 28 yıl sonra Tour'daki ilk yüzyıl tatili.

Bu sezonun başındaki geri dönüşünden bu yana ilk kez dünyanın ilk 10'u arasına giren Davidson'a , 2019'da bu etkinlikte ilk son 16'sına ulaşan Guernsey'den Kate Le Gallez ve İskoçya'dan Louise Foster eşlik ediyor.

Grubu tamamlayan, henüz 10 yaşındaki Tallulah Michael, etkinliğin ardından şu anda pistte yer alan en genç oyuncu olacak.

GRUP D

İngiltere'den Emma Parker, en azından 2018'de elde ettiği yarı final serisini yakalamayı planladığı için D Grubu'nda lider olmaya hazırlanıyor.

Bu sezonun başlarında İngiltere Şampiyonası'nda son dünya şampiyonu Baipat Siripaporn'a az farkla 3-2 mağlup olan Parker, Coulsdon'da bir başka güçlü performans sergileyeceğinden emin olacak.

24 yaşındaki oyuncu, sekiz yıl sahalardan uzak kaldıktan sonra Leeds'teki pistlere başarılı bir şekilde geri dönen eski genç şampiyon Hannah Ward'ın da yer alacağı tamamı İngilizlerden oluşan bir gruba liderlik edecek.

Onlara, bir yıl önce Frames'te son 32'ye ulaşan Clare Gamble ve 2022'de Eden Masters Turu'na ilk kez katılan 12 yaşındaki Ellise Scott da katılacak.

GRUP E

Dünyanın dokuz numarası Mary Talbot-Deegan, etkinlikteki güçlü çeyrek final gösterisinden 12 ay sonra kendi sahasında Frames Sports Bar'da yarışacak.

İngiliz oyuncuya, son İngiltere Şampiyonası'nda ilk maçında eleme turlarına çıkan İskoçyalı Gillian Hayes'in yanı sıra , turda ilk kez sahneye çıkacak iki oyuncudan biri olacak 15 yaşındaki Laura Killington ve Shabnam Younus-Jewell de eşlik edecek . bu haftasonu eylemi.

GRUP G

Yedinci ve son grubun zirvesinde, turnuvadaki en iyi performansını 2018'de son 16 aşamasına ulaşarak elde eden İngiliz Steph Daughtery yer alıyor.

2023'te 22 yaşındaki oyuncuyu, EPSB Winchester Kadınlar Açık Serisinde yakın zamanda finalist olan yurttaşı Sarah Dunn'ın yanı sıra İranlı Zeinab Shahi ve Mariia Shevchenko da bekliyor olacak.

Kaynak

WWS