E-Devlet İle Kamu Personel Alımları Tek Noktadan Yapılacak

10 Eylül 2021 12:00 Gündem
resimler-haber/ulaştırma_altyapı_bakanlığı_kamu_alımları_e_Devletten.jpg
google news

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre E- devlet üzerinden gerçekleştirilen hizmetler artıyor. Yapılan son açıklamaya göre Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile yapılan çalışmalar sonucunda Kariyer Kapısı Kamu İşe Alımı hizmet entegrasyonu gerçekleştirildi. Entegre edilen bu hizmet sayesinde kamu kurumlarının personel alımlarının tek noktadan yapılması planlanıyor.

Bu hizmetin yanı sıra; Otoyol, Köprü ve Tünel İhlali Geçiş ve Borç Sorgulama hizmeti, PTT- HGS Bakiye yükleme, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı-Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu Sorgulama hizmeti de E-devlet üzerinden veriliyor.

ulaştırma ve altyapı bakanlığı e devlet hizmeti ile kamu personel alımı

Milli Eğitim Bakanlığı- İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmeti, Milli Savunma Bakanlığı-Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Kira Yardımı Başvurusu hizmeti ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) - Tapu Devri İşlemleri hizmetini de vatandaş E-devlet üzerinden alabiliyor.

SU VE KANALİZASYON İDARELERİNİN ABONELİK VE FESİH HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILACAK

Su ve kanalizasyon idarelerinin abonelik başvuru ve fesih başvuru hizmetlerinin yaygınlaştırılması öngörülüyor. “Araçlarım konsept hizmeti” gibi, belli bir konuda bir çok kurum tarafından sunulan hizmetlerin bir araya getirilerek tek noktadan erişimin sağlanacağı konsept hizmetleri sayısının da arttırılması amaçlanıyor. Yerel yönetimler tarafından sunulan hizmetlerin arttırılması konusunda çalışmalar devam ediyor.