Dünya Kadınlar Snooker Şampiyonası

14 Mart 2023 18:52 Spor
resimler-haber/snooker2023wws.webp
google news

World Women's Snooker (WWS), 1981 yılında Mandy Fisher tarafından kuruldu ve o zamandan beri uluslararası kadın bilardo etkinliklerinin düzenlenmesinden sorumludur.

WWS, geliştirme turu aracılığıyla kadınlar ve kızlar arasında spora katılımı artırmayı, spora yeni başlayanlar için erişilebilir kalmayı ve aynı zamanda seçkin yeteneklerin karma cinsiyetli World Snooker Tour'da ve üst düzey amatör yarışmalarda rekabet etmeleri için bir yol sağlamayı amaçlıyor.

Dünya Kadınlar Snooker Turu, her sezon, en önemlisi Dünya Kadınlar Snooker Şampiyonası olmak üzere birçok dünya sıralaması etkinliğine ev sahipliği yapar. 1976'dan beri çekişmeli olan kadın bilardosunun en prestijli etkinliği son sezonlarda İngiltere, Singapur, Malta ve Tayland gibi ülkelerde dünyanın dört bir yanından oyuncuların katılımıyla düzenleniyor.

Kadın Bilardosuna Nasıl Dahil Olunur?

Dünya Kadınlar Snooker etkinliklerinde oynamak için tüm standartlarda ve yetenek seviyelerinde oyunculara yer vardır.

Yeni başlayanlardan deneyimli cueistlere kadar geniş bir yetenek yelpazesinde oyuncularla karşılaşacaksınız ve bu oyunculara karşı yarışarak oyunu öğrenirken aynı zamanda eğlenmek için harika bir fırsat yakalayacaksınız.

Masadaki rekabet gerçek olsa da, çuhadan uzakta, devrede rakipsiz bir atmosferle birbirlerine yardım eden ve destekleyen gelişen bir oyuncu topluluğu var. İster Tur'da yeni olun, ister bir süre uzak kaldıktan sonra geri dönün, kendinizi iyi karşılanmış ve snooker ailesinin bir parçası gibi hissedeceksiniz!

Turnuva Yapısı

Düzenli sıralama etkinlikleri genellikle 2-3 gün boyunca yapılır (genellikle hafta sonu), tüm oyuncular için birden fazla karşılaşmayı garanti eden ve en başarılı olanın eleme turlarına katılmasını garanti eden bir round robin grup aşamasından başlar.

Oyuncuların etkinliklerde mümkün olduğunca fazla oyun süresi almaları istenir. Bu nedenle final aşamalarına katılmaya hak kazanamayan oyuncular için seçilen turnuvalarda ayrıca bir Challenge Cup turnuvasına katılma seçeneğine sahip olurlar. Ana turnuvaların yanı sıra, tüm yeteneklerdeki oyuncular için Gençler (21 yaş altı) ve Büyükler (40 yaş üstü) etkinlikleri dahil olmak üzere düzenli olarak yan yarışmalar düzenlenir.

İster bir sonraki Reanne Evans olmayı umut edin, ister sadece eğlenmek ve sosyal deneyimin tadını çıkarmak isteyin!

“Çinli Bai Yulu, Tayland'da düzenlenen grup aşamalarında 127 ile Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda şimdiye kadarki en yüksek mola için yeni bir rekor kırdı.”

Kaynak
WWS