“Dünden Bugüne” Resim Sergisi

23 Şubat 2022 23:18 Kültür/Sanat
resimler-haber/dunden_bugune_ceyhun_murathanoglu.webp
google news

 İl kültür ve Turizm Müdürlüğü Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi 2021-2022 sanat sezonuna 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşunun resmi kutlama etkinlikleri kapsamında yer alan Ceyhan MURATHANOĞLU  “Dünden Bugüne” resim sergisi ile devam ediyor.

1944 yılında Trabzon’da doğan sanatçı 1970 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümümden mezun olduktan sonra yıllarca çok sevdiği öğretmenlik mesleğinde özveriyle çalışarak resim sanatına gönül vermiş birçok öğrenci yetiştirerek 2009 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünden emekli olmuştur.

Duayen sanatçı doğup büyüğü şehrin kültürel dokusunu ve coğrafyasını çarpıcı renklerle ustaca birleştirerek özellikle Karadeniz yöresini betimlediği resimlerinde güçlü, çalışkan, duygusal ve gururlu kadınları rengârenk resmeder. Kendi söylemiyle “Dışavurumcu bir anlayışıyla yöresellikten ulusalcılığa” dönüştürdüğü kadın imgesinin kullanıldığı eserlerinde renkçi ve lekeci bir anlatımla kadının sade ve ince ruhuna vurgu yapan sanatçı, kadınların çeşitli ruh hallerini, yörenin özellikleriyle harmanlayarak oldukça renkli ve estetik bir ifadeyle izleyiciye sunar. Kamu ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan ve 26 kişisel sergi çok sayıda karma sergiye katılan  Ceyhan Murathanoğlu, eşsiz tarzı, göz alıcı renkleri ve sağlam bir desen anlayışıyla Türk Resim Sanatına ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Ceyhan MURATHANOĞLU 24 Şubat 2022 Perşembe günü saat 17:30 da Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde açılacaktır.

Sergi 5 Mart 2022 tarihine kadar ziyarete açık olacaktır.

Kaynak

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü