Demir Elma Okulu

23 Aralık 2023 16:11 Kültür/Sanat
resimler-haber/DEMİR_ELMA_OKULU.webp
google news

Borçka Belediyesinin coğrafi işaret aldığı Demir Elma ile 2024 yılında festival düzenleniyor. Ortaklaşa Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında desteklenen Demir Elma Festivali Demir Elma, Yayla (Gola) Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından Festivali İstanbul Kültür Sanat Vakfının ve Artvin Borçka Belediyesi ortaklığında yerel aktörlerle çok paydaşlı bir festival olarak tasarlanıyor.

Demir Elma Festivali, Güneşin Aydemir ve Sevilay Refika Kadıoğlu’nun küratörlüğünde tüm paydaşların bir araya gelmesiyle tasarlanacak.

Festivalde Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kültürü ve halklarının geleneksel yaşam bilgelikleri ele alınarak demir elmanın pekmeze dönüşüm süreci ve demir elmanın bölgedeki önemine dikkat çekilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV), festival için Borçka Dampal köyünde oluşturulacak “Demir Elma Okulu” için Artvin'de çalışmalarda bulundu.

Ortaklaşa Kültür, Diyalog ve Destek Programı, Türkiye genelinde kültür-sanat alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ile belediyeler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini, ortak projeler yoluyla geliştirmeyi; kapsayıcı, katılımcı kültür politikalarının oluşturulmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Ortaklaşa Hibe Programı, Türkiye genelinde kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini ortak projeler aracılığıyla geliştirmeyi amaçlayan Ortaklaşa Hibe Programı, kültür-sanat alanına toplam 1,3 milyon Avro hibe desteği sağlayacak.

Farklı disiplinlerden kültür-sanat projelerinin destekleneceği hibe programında, her başvuru için en az destek oranı 50.000 Avro, en yüksek destek oranı ise 120.000 Avro olacak.

Kaynak

IKSV