Burcu Özyonar Çırak Müphem Resim Sergisi

05 Ocak 2024 20:56 Kültür/Sanat
resimler-haber/Burcu_Özyonar_Çırak_Müphem_Resim_Sergisi_bi8Vzhf.webp
google news

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi sanat sezonuna TÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dr.Öğretim Üyesi Burcu Özyonar Çırak’ın “Müphem” isimli kişisel resim sergisi ile devam ediyor.

Sivas doğumlu sanatçı 2007 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. 2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-iş Eğitimi Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2019 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanatta Yeterlilik Programını tamamladı. 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. 2019 yılından Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. Aynı Fakültede görevini sürdürmektedir.

Sanatçı, çalışmalarında günümüz kadın imgesiyle ilgilenir. Oluşturduğu kadın temsiliyetinin fraksiyonlarının kavramsal çerçevesini feminist okumalar oluşturur. Tanımsız, gizemli klasik portre anlayışından uzak, siyah keskin ve ağır bir yapının içine konumlandırılan portreler, izleyende mesafeli bir tezahür yaratır.  Günümüz kadın imgesindeki yozlaşmaya atıf yapan, deforme edilmiş gizli, muğlak bu portrelere tezat, doğa içinde bütünleşen ve yeniden değer kazanan kadın portreleri ise temsilin belirsizliğini özgürleştirmektedir.

Sanatçının çalışmasından oluşan “Müphem” isimli resim sergisi Müdürlüğümüz Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde 5 Ocak Cuma günü saat 17:30 da açıldı.

            Sergi 13 Ocak 2024 tarihine kadar açık kalacaktır.

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ