BTS Birleşmiş Milletler'de Konuşma Yaptı

23 Eylül 2021 20:40 Kültür/Sanat
resimler-haber/Adsız_tasarım_rtyxoh8.jpg
google news

Güney Kore'li müzik grubu BTS geçtiğimiz günlerde Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile birlikte BM Genel Kurulu'ndaki Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Onyılı toplantısına katıldı. 2018 yılında grup lideri RM'in katılımı ve "Kendini anlat" temalı konuşmasından sonra, bu kez Genel Kurul'a tüm üyeler davet edildi ve gençlik, iklim krizi, pandemi gibi konulara değindikleri konuşmalarını yaptılar. 

16 Eylül'de BTS'in, Güney Kore Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanlığınca "Gelecek Nesiller ve Kültür İçin Özel Elçi' seçildiği bildirilmiş ve grup üyeleri  Cumhurbaşkanı Moon Jae-in tarafından ağırlandığı görüntüler medya ile paylaşılmıştı. Ayrıca grup üyelerine Özel Başkanlık Elçisi olarak Cumhurbaşkanlığınca diplomatik pasaport verildi. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurul'unda Kalkınma Hedefleri Toplantısına katılan müzik grubu, grup üyelerinin konuşmasında BM’nin 2030 hedefleri arasında yer alan aşırı yoksulluğu bitirmek, gezegeni korumak ve cinsiyet eşitliğini sağlamak konularını ele aldı.

BTS BM

Konuşmalarında;

"10'lu, 20'li yaşlarındaki gençlerden Kovid-19 nedeniyle 'kayıp nesil' diye bahsedildiğini duydum. Yollarını kaybettikleri, zamanlarını boşa harcadıkları söyleniyor. Bence bunlar abartılı ifadeler."

'Kayıp nesilden' ziyade 'kucak açan nesil' demek daha doğru olur çünkü değişimden korkmaktansa bu nesil "Hoşgeldin" diyor ve ilerlemeye çalışıyor."

"Olasılıklara ve umuda karşı inancımız tam olursa hiç beklenmedik şeyler yaşandığı zamanlarda dahi yolumuzu kaybetmeyiz, yerine yeni bir yol buluruz."

"Bazı seçimler yapacağız, mükemmel seçimler olmasalar da bu, yapabileceğimiz başka bir şey kalmadığı anlamına gelmez."

"Asıl önemli olan, değişimle karşı karşıya olduğumuzda yaptığımız seçimler değil midir? Bazılarınız aşı olup olmadığımızı merak ediyordu. Evet, yedimiz de aşımızı olduk."

"Dünyanın durduğunu düşünmüştük ama dönmeye devam ediyor. Yaptığımız her seçimin, değişimin başlangıcı olduğuna inanıyorum. Umuyorum ki bu yeni dünyada birbirimize "Hoşgeldin" diyebiliriz." ifadeleri yer aldı. 

BM GENEL KURUL CANLI YAYININI MİLYONLAR İZLEDİ

BM resmi yayını bu sene BTS fanlarının etkisiyle daha çok izlenildi. Böylece BM toplantıları diplomatik kimliklerine ek olarak, dünyanın pek çok ülkesinden farklı yaşlarda ve farklı inançlarda kişilere ulaşmayı başardı.

Grup, son çıkardıkları İngilizce parçaları Permission to Dance şarkılarını Birleşmiş Milletler'de sahneledikleri bir müzik video klibi yayınladılar. Şarkıda korona virüsüne ve pandemiye dair umut dolu mesajlar yer alırken, işaret dilinin kulllanıldığı dans figürleriyle müziğin evrenselliğine vurgu yapılıyor.